Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛάρισα: Απάτη με το fuel pass σε βάρος ιδιοκτήτη μηχανουργείου

Λάρισα: Απάτη με το fuel pass σε βάρος ιδιοκτήτη μηχανουργείου

Ο 47χρονος ιδιοκτήτης ενός μηχανουργείου στη Λάρισα ήταν απασχολημένος όταν επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του ένας άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι είναι υπάλληλος του λογιστή του και του ζήτησε να συνεργαστούν για να του αποδοθεί η επιδότηση από το fuel pass.

Έτσι, του έδωσε μια υπάλληλό του για να κάνει εκείνη τις ενέργειες που θα της υποδείκνυε. Ο «μαϊμού» λογιστής της ζήτησε τους κωδικούς e-banking του εταιρικού λογαριασμού, αλλά η υπάλληλος αρνήθηκε να τους δώσει. Όμως, ο απατεώνας δεν το έβαλε κάτω και την έπεισε να πάει στην πλησιέστερη τράπεζα για να κάνει η ίδια τις ενέργειες μέσω ΑΤΜ.

Με την καθοδήγηση του δράστη, η υπάλληλος πραγματοποίησε τρεις συναλλαγές των 4.989 ευρώ η καθεμία προς ισάριθμους λογαριασμούς της ίδιας τράπεζας, με αποτέλεσμα ο απατεώνας να καρπωθεί 14.967 ευρώ από τον λογαριασμό του μηχανουργείου! Μετά την καταγγελία του 47χρονου επιχειρηματία, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι το ένα τρίτο των χρημάτων -δηλαδή, 4.989 ευρώ- μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό μιας 26χρονης Ρομά.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη την Παρασκευή και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας κατηγορούμενη για συνέργεια σε απάτη. ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δικαιούχων των άλλων δυο λογαριασμών στους οποίους κατέληξαν τα χρήματα.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα