Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΛάρισα: Αντιδράσεις στην δικαστική απόφαση για την κακοκαιρία “Ιανός”

Λάρισα: Αντιδράσεις στην δικαστική απόφαση για την κακοκαιρία “Ιανός”

Ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας στη δίκη για την φονική κακοκαιρία «Ιανός».

Σύμφωνα με την απόφαση κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι την κατηγορία της πλημμύρας από αμέλεια δια παραλείψεως από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο, ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο τότε αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κ. Νούσιος, ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.

Οι ποινές που επιβλήθηκαν

Και στους τέσσερις καταδικασθέντες, το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μήνες με τριετή αναστολή, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για τη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ το δικαστήριο έκρινε αθώους και τους δέκα κατηγορούμενους για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Σε δηλώσεις τους οι δικηγόροι της οικογένειας της φαρμακοποιού Ευδοκίας Μυρτούς Πλακιά που έχασε τη ζωή της, τόνισαν ότι “θα κάνουν χρήση όλων των νομίμων δικαιωμάτων και των ένδικων βοηθημάτων προκειμένου να διεκδικήσει την δικαίωση του ανθρώπου που χάθηκε”.

Δηλώσεις Κ. Αγοραστού

Από την πλευρά του ο τέως περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ,. Αγοραστός, σε δηλώσεις του μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Λάρισας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα δικαιωθεί στο Εφετείο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην πορεία της ζωής του πορεύτηκε με γνώμονα τον νόμο και υπογράμμισε ότι η κακοκαιρία Ιανός ήταν πλημμύρα της χιλιετίας κατά την οποία μόνο ο Θεός μπορούσε να βοηθήσει.

Υποστήριξε ότι το 2018 έστειλε σχετική αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων, με ευθύνη υπουργείων, ενώ μίλησε για ευθύνες Κυβερνήσεων για έργα που θα έπρεπε να γίνουν όπως αυτό του Αχελώου αλλά και έργα ορεινής υδρονομίας.

Καταλήγοντας αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: “Με ποιο σύστημα πήγα να τα βάλω…“, συμπληρώνοντας πως “Πιστεύω σε δεύτερο βαθμό θα δικαιωθούμε και η δικαιοσύνη θα σταθεί στο ύψος της και στο ύψος των περιστάσεων, διότι καταλαβαίνω ότι στην πολιτική ζωή της χώρας υπάρχουν και δίκες σκοπιμότητας για να ικανοποιήσουν το κοινό αίσθημα και να βγουν κάποιοι από το κάδρο. Εδώ φαίνεται καθαρά και μετά από τον Ιανό αυτό επιχειρείται από πολλούς και από μια άτυπη διακυβέρνηση και τον λαϊκισμό που οπλίζει τα χέρια στα τρολς, και στις συκοφαντικές διαδικασίες“.

Πηγή: ertnews.gr 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα