Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΚωδικός: «Ασφαλή Χριστούγεννα» – Ο ρόλος της Εκκλησίας και το Plan b...

Κωδικός: «Ασφαλή Χριστούγεννα» – Ο ρόλος της Εκκλησίας και το Plan b για τους ανεμβολίαστους

Τα βήματα τους για «ασφαλή» Χριστούγεννα συντονίζουν το πρωί, στη συνάντηση τους στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Η συνάντηση είναι προπαρασκευαστική της παρέμβασης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, την ερχόμενη εβδομάδα. Ο στόχος της παρουσίας του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση των ιεραρχών, υπό τον κ. Ιερώνυμο, είναι διττός.

Από τη μία να υπάρξει ενιαία στάση της πολιτείας και της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων την περίοδο των Χριστουγέννων, ώστε να αποτραπεί ένα νέο κύμα της πανδημίας.

Και από την άλλη να ευχαριστήσει προσωπικά τους ιεράρχες, οι οποίοι έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια «πειθούς» των πιστών ή έχουν προχωρήσει και σε συγκεκριμένες δράσεις, όπως το να οργανώσουν μαζικούς εμβολιασμούς με κινητές μονάδες έξω από τους ναούς.

Η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους ιεράρχες γίνεται με φόντο και τις «ανταρσίες» κάποιων εκπροσώπων της Εκκλησίας στο θέμα του εμβολιασμού, κάτι που ενισχύει το αντιεμβολιαστικό κίνημα, κι ενώ και τα ποσοστά σε επίπεδο κληρικών αλλά και μοναχών είναι χαμηλά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να απευθύνει κάλεσμα για συστράτευση πολιτείας και εκκλησίας στο ευαίσθητο θέμα της πανδημίας. Οι γιορτές των Χριστουγέννων ανησυχεί ιδιαιτέρως την κυβέρνηση, η οποία ζητά από την Εκκλησία να ενεργοποιήσει κάθε μηχανισμό που έχει στη διάθεση της, ακόμη και εθελοντές, ώστε να τηρούνται όλα τα μέτρα για την προστασία πιστών και κληρικών και να γίνονται όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στην είσοδο των ναών.

Τα μέτρα στο «συρτάρι» για τους ανεμβολίαστους

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ξορκίζει κάθε ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στις γιορτές. Με «όπλο» την αύξηση των εμβολιασμών και τις ενδείξεις για αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας, στο Μέγαρο Μαξίμου ευελπιστούν ότι δεν θα χρειαστεί να βγάλουν από το “συρτάρι” μέτρα για τους ανεμβολίαστους, όπως η μετακίνηση στην επαρχία Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με διαγνωστικά τεστ  ή το “μπλόκο” στην είσοδο στους ανοιχτούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Μετωπική για τις καταγγελίες περί VIP Μ.Ε.Θ.

Παράλληλα η κυβέρνηση, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή δημιουργίας κλίματος αμφισβήτησης σε σχέση με το έργο των γιατρών αλλά και της πολιτείας, περνά στην αντεπίθεση…
Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, ο οποίος κατέθεσε αναφορά αξιόποινων πράξεων στον ‘Αρειο Πάγο κατά του συνδικαλιστή Μιχάλη Γιαννάκου και κατά παντός υπευθύνου για… “ψευδείς και συκοφαντικές ειδήσεις” που αφορούν ισχυρισμούς για VIP κλίνες Μ.Ε.Θ. και διαλογή VIP ασθενών. Στην αναφορά του ο Θάνος Πλεύρης κατηγορεί τον κ. Γιαννάκο για διασπορά fake news “που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία” και μιλά για “ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά”.
Την ίδια ώρα και η Εισαγγελία Πρωτοδικών προχώρησε αυτεπάγγελτα σε έρευνα για το θέμα.

“Ο κ. Γιαννάκος θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του από την ελληνική Δικαιοσύνη… Η είσοδος στις Μ.Ε.Θ. γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ιατρικούς λόγους και την απόφαση την λαμβάνουν οι ιατροί που παρακολουθούν τον ασθενή. Όταν ο άλλος παλεύει για τη ζωή του, κανείς δεν εξετάζει ποιος είναι, τι είναι και δεν μπαίνει καμία άλλη παράμετρος, εκτός από την ιατρική” δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι…  οτιδήποτε άλλο, “δηλητηριάζει αχρείαστα το κλίμα” σε μια περίοδο μεγάλης πίεσης του Ε.Σ.Υ..

Παράλληλα η κυβέρνηση εξαπολύει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι “εργαλειοποίησε ισχυρισμούς σε μία προσπάθεια να ασκήσει φθηνή αλλά και επικίνδυνη αντιπολίτευση”, ενώ κυβερνητικές πηγές παρατηρούν με έμφαση ότι σε άλλη γραμμή ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ  Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ότι δεν πιστεύει τους ισχυρισμούς του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο κ. Ξανθός δεν έβαλε την υπογραφή του σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου