Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚυνήγι θησαυρού στην Ελλάδα: 2.500 άτομα με νόμιμη άδεια - Τι γίνεται...

Κυνήγι θησαυρού στην Ελλάδα: 2.500 άτομα με νόμιμη άδεια – Τι γίνεται με τα ευρήματα

ΗΕλλάδα έχει πολλές ιστορίες σχετικά με κρυμμένους θησαυρούς, που εμπνέουν ορισμένους να επιδοθούν σε ένα κυνήγι για τον εντοπισμό τους. Στη χώρα μας, 2.500 άτομα έχουν λάβει νόμιμη άδεια για χρήση ανιχνευτών μετάλλων, ενώ δεν λείπουν και οι περιπτώσεις εκείνων που λειτουργούν παράνομα.

Ο κ. Γιάννης Κυρίτσης, ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης ανιχνευτής μετάλλων, μίλησε στον ΣΚΑΪ σχετικά με το τι ισχύει στην Ελλάδα για το κυνήγι θησαυρών, με αφορμή και τα όσα ακούγονται για το Μεσολόγγι και τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη.

Όπως ενημέρωσε, «στην Ελλάδα, επίσημα, έχουν δοθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, 2.500 άδειες χρήσης ανιχνευτή μετάλλου. Αυτό σημαίνει ότι 2.500 άτομα μπορούν να ψάχνουν ελευθέρα».

Εξήγησε πως η άδεια έχει ισχύ ενός έτους και αφορά μόνο σε συγκεκριμένη περιοχή που έχει αιτηθεί ο ενδιαφερόμενος και δεν μπορεί να ψάχνει όπου θέλει.

Σε περίπτωση που εντοπιστεί κάποιο αντικείμενο αξίας, η χρονολόγησή του αποτελεί το κριτήριο για το αν μπορεί να το κρατήσει ή όχι.

«Από τη στιγμή που μιλάμε για τη νόμιμη διαδικασία, ό,τι βρεθεί και είναι νεότερο του 1830 μάς ανήκει. Ο,τιδήποτε είναι παλαιότερο από το 1830 πρέπει να το παραδώσουμε στην εφορία αρχαιοτήτων, πηγαίνει στο δημόσιο, στο μουσείο ακολουθείται η διαδικασία συντήρησης» επεσήμανε ο κ. Κυρίτσης.

Ερωτώμενος εάν υπάρχουν και άτομα που επιδίδονται σε αυτό το κυνήγι χωρίς άδεια, είπε πως «παράνομοι υπάρχουν σε όλους τους χώρους και εδώ. Αυτό έχει να κάνει και με την αντίληψη του καθενός».

Τέλος, ο ίδιος προειδοποίησε και για τους κινδύνους, ενημερώνοντας πως στο παρελθόν είχαν καταγραφεί δυστυχήματος με θύματα κυνηγούς θησαυρών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Με τις κάρτες στο ντέρμπι