Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΚοζάνη: Αντιδράσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού Σύσκεψη στην κοινότητα Λευκάρων -...

Κοζάνη: Αντιδράσεις για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού Σύσκεψη στην κοινότητα Λευκάρων – Σύσκεψη φορέων στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Σύσκεψη φορέων με θέμα την έκδοση περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή φωτοβολταϊκού σταθμού στην ευρύτερη περιοχή της κοινότητας Λευκάρων του δήμου Σερβίων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 14 Αυγούστου, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για την συνάντηση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Αμανατίδη με τον δήμαρχος Σερβίων, κ. Χρήστο Ελευθερίου, τον πρόεδρο της κοινότητας Λευκάρων Μάνο Στότογλου, καθώς και μέλη του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους του οικισμού, στην οποία εκφράστηκε η αντίθεση των κατοίκων στην προοπτική κατασκευής του έργου.

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης παρουσίασε τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες του ζητήματος τονίζοντας παράλληλα ότι βασικό στοιχείο για την περιφερειακή αρχή είναι η θέληση των κατοίκων της δημοτικής κοινότητας Λευκάρων, με δεδομένο ότι οι περιβαλλοντικοί όροι περιλαμβάνουν και δημοτική έκταση. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η έκδοση των περιβαλλοντικών όρων δεν σημαίνει αυτόματα και κατασκευή του έργου, ενώ  έχει ήδη αιτηθεί την απόσυρση του ενδιαφέροντος από την πλευρά της εταιρίας για την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού σταθμού στην συγκεκριμένη περιοχή. Ανάλογη ήταν και η άποψη που εξέφρασε ο δήμαρχος Σερβίων, αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί η παραχώρηση της δημοτικής έκτασης.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα