Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Μυστήριο με τον τρίτο πίνακα

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Μυστήριο με τον τρίτο πίνακα

Σημερα αναμενεται να περασει εκ νέου το κατώφλι του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί ο 49χρονος που κατηγορείται για την «κλοπή του αιώνα» στην Εθνική Πινακοθήκη.
Οι αστυνομικοί του τμηματος Διαρρηκτων πέρασαν χειροπεδες στον ελαιοχρωματιστής – πολυταξιδεμένο- λάτρη έργων τέχνης (κατά δήλωση του) λίγο πριν το ταξίδι του στην Ολλανδία.

Ο καθομολογιαν δραστης είχε ετοιμάσει βαλίτσες, καθως μια μέρα μετά την σύλληψη του και συγκεκριμένα την Τρίτη 29/6/2021 θα ταξίδευε.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι αστυνομικοί επίσπευσαν την διαδικασία για την σύλληψη του εξετάζοντας το ενδεχόμενο το ταξίδι αυτό να σχετιζόταν με τυχόν «ραντεβού» του (ή προσπάθειες για ραντεβού) για την πώληση των έργων του Πικάσο και του Μοντριάν.

Αστυνομικές πηγές εξηγούν ότι το γεγονός ότι κράτησε τους πίνακες για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αποδεικνύει το πάθος του για την τέχνη, άλλα τη διεθνή πρακτική των κυκλωμάτων που δραστηριοποιούνται στις αγοροπωλησίες κλεμμένων πινάκων μεγάλων ζωγράφων.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. μπήκε και μία φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει στα social media, στην οποία εμφανιζόταν να φοράει στολή της βρετανικής Αστυνομίας. Ο ίδιος ο 49χρονος φέρεται αν δικαιολόγησε τη φωτογραφία, αναφέροντας ότι δούλευε στο παρελθόν ως εθελοντής στη βρετανική Αστυνομία. Οι Έλληνες αστυνομικοί γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα σχετικό πρόγραμμα εθελοντισμού στη Βρετανία, ωστόσο, δεν γνωρίζουν εάν ο 49χρονος λέει την αλήθεια. Το επόμενο διάστημα θα έρθουν σε επαφή με τη βρετανική Αστυνομία για να διαλευκάνουν την συγκεκριμένη πτυχή της υποθεσης.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο 49χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να πουλήσει τους πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν.

Αστυνομικές πηγες εξηγούν πως θα μπορούσαν να κατέληγαν στα χέρια κροίσων Αράβων, Ρώσων ή Κινέζων όχι για να τους εκθέσουν αλλά για να τους έχουν στο σαλόνι τους κανοντας επίδειξη σε άτομα με τα οποια είχαν τα ίδια ….. ενδιαφέροντα και την ίδια οικονομική επιφάνεια.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 49χρονο τους τελευταίους δύο μήνες. Οι ισχυρισμοί του ότι ήταν λάτρης των έργων τέχνης και ήθελε στην κατοχή του κάποιο σπουδαίο έργο, έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Όπως αρκετοί είναι αυτοί που δεν έχουν πειστεί με την αναφορά του ότι πέταξε το τρίτο έργο που έκλεψε, το σκίτσο του Ιταλού Guglielmo Caccia (Moncalvo).

 

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα