Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚινητοποιήσεις ξανά για διαγνωστικά κέντρα - ''Ο ΕΟΠΥ παίρνει το 70% των...

Κινητοποιήσεις ξανά για διαγνωστικά κέντρα – ”Ο ΕΟΠΥ παίρνει το 70% των εσόδων μας”

Στα κάγκελα βρίσκονται ξανά το τελευταίο διάστημα τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τα πολυιατρεία εξαιτίας του μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback).

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για υπέρογκα ποσά, τα οποία όπως λένε υπερβαίνουν το 70% των εσόδων των διαγνωστικών κέντρων και τα οποία ο ΕΟΠΥΥ τους ζητά να τα προκαταβάλλουν για όλη τη χρονιά.

Ο κλάδος έχει αποφασίσει κινητοποιήσεις στις 18, 19 και 20 Ιουλίου.

Όπως λένε, «οι αναγραφόμενες αμοιβές στα παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ είναι εικονικές και δεν καταβάλλονται στο σύνολό τους. Ο ΕΟΠΥΥ δημεύει άδικα και αυταρχικά το 70% των εσόδων μας, τινάζει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες είτε στην οικονομική εξαθλίωση, είτε στις αγορές του εξωτερικού. Επί της ουσίας, οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί πληρώνουμε τις εξετάσεις που διενεργούν οι ασφαλισμένοι και φορτωνόμαστε διαρκώς με χρέη από τον ΕΟΠΥΥ».

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτών Εργαστηριακών Ιατρών Δυτικής Ελλάδος ζητούν:

-την άμεση κατάργηση της προκαταβολής του 70% του claw back του 2022

-όποια εξέταση εκτελείται, να αποζημιώνεται στο ακέραιο, χωρίς υποτιμολογήσεις! «Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς τις εξετάσεις τους! Ζητάμε να τις πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ ως οφείλει και όχι εμείς!!! Ζητάμε την επαρκή χρηματοδότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας!», τονίζουν.

Ο Σ.ΙΔ.Ε.Ι.Δ.ΕΛ. αποφάσισε να συμμετάσχει και να στηρίξει την απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου (Συντονιστικό Όργανο φορέων Π.Φ.Υ.) για τις 18, 19 και 20 Ιουλίου 2022.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα