Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚιλκίς: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ποντοηράκλειας

Κιλκίς: Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ποντοηράκλειας

Ένα τετραήμερο εκδηλώσεων ετοιμάζει ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντοηράκλειας “Διγενής Ακρίτας” για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του χωριού, που είναι γνωστό και ως Βασιλίτσα, με ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ομιλίες, παραδοσιακούς χορούς, διαδραστικό παιδικό εργαστήρι, stand up comedy στα… ποντιακά, ποντιακό πανηγύρι και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

“Η αλήθεια είναι θέλαμε να είναι πλούσιο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά και πρωτότυπο όπως πχ το stand up comedy στα ποντιακά, που όμως θα είναι κατανοητό και από άτομα που δε μιλούν ποντιακά. Περιμένουμε πάνω από 1000 άτομα να επισκεφθούν τον τόπο μας” τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” η Πρόεδρος του συλλόγου, Δέσποινα Φρονιμοπούλου, για τις δράσεις της μεγάλης γιορτής που ετοιμάζουν.

Το σύνθημα του τετραημέρου των εκδηλώσεων, που ξεκινούν την Τετάρτη 17 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 20 Ιουλίου είναι “«17 Ιουλίου φτιάξτε βαλίτσα κι ελάτε Βασιλίτσα» και πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του δήμου Παιονίας.

ERT

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα