Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΚαφέ κάδους σε λαϊκές αγορές τοποθετεί ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Καφέ κάδους σε λαϊκές αγορές τοποθετεί ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Στην τοποθέτηση των πρώτων είκοσι καφέ κάδων για την ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφών, στην λαϊκή αγορά επί της οδού Αρκαδίου προέβη ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης.

Συγκεκριμένα χθες 23 Ιανουαρίου οι καφέ κάδοι τοποθετήθηκαν εντός της λαϊκής αγοράς των Αμπελοκήπων με σκοπό τη συλλογή υπολειμμάτων φρούτων και λαχανικών από τους παραγωγούς. Τα υλικά αυτά θα αποτραπούν από το ρεύμα των σύμμεικτων απορριμμάτων με πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον Δήμο. Με τον τρόπο αυτό ο δήμος της δυτικής Θεσσαλονίκης στοχεύει στην μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς και την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού με φυσικό τρόπο μηδενικής επίπτωσης στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ζητά από τους πολίτες να μην απορρίπτουν τα σκουπίδια με πλαστικές σακούλες στους κάδους αυτούς, καθώς το υλικό που θα συλλέγεται θα οδηγείται για κομποστοποίηση. Επιπλέον δεν επιτρέπεται η ρίψη σε αυτούς ωμών κρεάτων και ψαριών από τους παραγωγούς της λαϊκής αγοράς.

Στον καφέ κάδο συλλέγουμε σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες:

• Υπολείμματα και φλούδες από φρούτα και λαχανικά

• Υπολείμματα και περισσεύματα από ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ (όχι ωμό) φαγητό

• Ζυμαρικά, ρύζι, ψωμί και όσπρια

• Τσόφλια αυγών, υπολείμματα από καφέ και τσάι

Παράλληλα ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ζητά από τους πολίτες να συμβάλουν προκειμένου να διατηρηθούν καθαρές οι γειτονιές της πόλης. Είναι σημαντικό να υπάρξει καθολική στήριξη στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα για την σωστή χρήση των κάδων χωρίς επεμβάσεις στο έργο τους και αλόγιστη χρήση των κάδων. Εντός της εβδομάδας οι καφέ κάδοι θα εξαπλωθούν σε δημοτικές και εκπαιδευτικές δομές και εντός των επόμενων δύο μηνών σε επιλεγμένη περιοχή νοικοκυριών του δήμου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα