Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαφές: Η αγαπημένη συνήθεια, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας

Καφές: Η αγαπημένη συνήθεια, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας

Τσουνάμι ανατιμήσεων αναμένεται τις επόμενες μέρες να παρουσιαστεί σε βασικά προϊόντα όπως το ψωμί, ο καφές αλλά και το ρεύμα. Το ράλι των τιμών βέβαια αναμένεται να βάλει φωτιά στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Ο καφές για παράδειγμα θα γίνει… απλησίαστος και αναμένεται να πωλείται από 2 ακόμη και στα 5 ευρώ.
Από 2 ευρώ…μπορεί να φτάσει στα 5, όσο δηλαδή και μια μερίδα φαγητό.

Η εξήγηση γι΄ αυτό βρίσκεται πολύ μακριά… Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στη Βραζιλία, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής καφέ στον κόσμο. Η ξηρασία στη χώρα φέρνει αύξηση διεθνώς του κόκκου καφέ.

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η κυβέρνηση, μπροστά στο ενδεχόμενο κύμα των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα, όπως ο καφές και το ψωμί, κάτι που θα έβαζε φωτιά στον καθημερινό προϋπολογισμό εκατομμυρίων νοικοκυριών.

Αρκετοί είναι οι πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, που αν τελικά αυξηθεί η τιμή του καφέ, όπως λένε, θα μειώσουν τις εξόδους τους ή θα βρουν άλλες λύσεις…

Μουδιασμένοι είναι και οι εργαζόμενοι της εστίασης για το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών στον καφέ, καθώς ο κλάδος έχει ήδη δοκιμαστεί αρκετά, λόγω της πανδημίας.

Οι μεταφορές φορτίων από την Κίνα – μια αγορά που έχει χτυπηθεί σκληρά από την πανδημία – έχουν εκτιναχθεί, ενώ υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα από εισαγωγές προϊόντων άλλων χωρών που δείχνουν την τάση διεθνώς για αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα