Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚατερίνη: Διαδραστικό μουσείο με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου

Κατερίνη: Διαδραστικό μουσείο με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου

Έτοιμη η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας
Δεν είναι μόνο τα στατικά εκθέματα που συναντά κανείς κατά την επίσκεψη σε ένα Μουσείο.

Τι θα συνέβαινε, για παράδειγμα, αν το έκθεμα «ζωντάνευε» και ξεκινούσε έναν διάλογο με τον επισκέπτη; Αυτό το ερώτημα και η σημασία της τεχνολογίας στην κατανόηση και τη διερεύνηση έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης κατά τη διάρκεια της πρώτης παρουσίασης – επίδειξης της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας, με θέμα τους 12 θεούς του Ολύμπου.

Η πρώτη παρουσίαση και επίδειξη της εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας «Οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου», πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την εταιρεία «π Τεχνολογίες». Μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και ενδιαφερόμενοι πολίτες την παρακολούθησαν και ενεργοποίησαν την εφαρμογή για αναπαραγωγή της σκηνής επαυξημένης πραγματικότητας με τον Δία.

Η υλοποίηση του έργου δρομολογείται από τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), στο πλαίσιο επιχορήγησης από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα από την Επιτροπή δράσεων Μουσείων, Πινακοθηκών και Συλλογών Σύγχρονου Πολιτισμού για τη δημιουργία, σε αίθουσα της Αστικής Σχολής, Διαδραστικού Μουσείου με θέμα: «Δώδεκα θεοί του Ολύμπου σε επαυξημένη πραγματικότητα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα