Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταστήματα: Πώς θα λειτουργούν στις «κόκκινες» περιοχές - Τα SMS και το...

Καταστήματα: Πώς θα λειτουργούν στις «κόκκινες» περιοχές – Τα SMS και το ωράριο

Με αυστηρούς περιορισμούς

η λειτουργία καταστημάτων και υπηρεσιών στις «κόκκινες» περιοχές αυξημένου κινδύνου, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική εντάσσονται μαζί με την Αττική στο «κόκκινο». Τα μέτρα που θα ισχύουν για τις αγορές είναι τα εξής:

  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click away.
  • Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
  • Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
Για την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Αυτό το μέτρο έχει ως αποτέλεσμα, τα καταστήματα να κλείνουν το Σάββατο στις 5 το απόγευμα.

Έτσι, οι κάτοικοι των τριών περιοχών θα πρέπει βρίσκονται στο σπίτι από τις 18:00 αντί στις 21:00 που ισχύει έως σήμερα. Στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα των πολιτών και ο συγχρωτισμός.

Καταστήματα σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιο Νικόλαο, Σαντορίνη και Μύκονο

Οι περιοχές Θήρα, Μύκονος, Χαλκίδα, Πάτρα, Άγιος Νικόλαος Λασιθίου βρίσκονται σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο σε επίπεδο αύξησης των κρουσμάτων και, σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (06/02/2021) θα ισχύσουν τα εξής:

  • Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, καθώς και των κομμωτηρίων, των κουρείων, των κέντρων αισθητικής καθώς και των υπηρεσιών διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και των ΚΤΕΟ και των πρακτορείων ΟΠΑΠ.
  • Ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

Επίπεδο Β – Aυξημένου κινδύνου

«Κόκκινες» (επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου) από επιδημιολογική άποψη είναι επίσης οι περιοχές: Δήμος Εορδαίας, Δήμος Θηβαίων, Δήμος Τανάγρας, Δήμος Σπάρτης, Δήμος Ζακύνθου, Μυτιλήνης, Δήμος Ρεθύμνης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων, Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Δήμος Τεμπών.

Στο επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away και ειδικά τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης νυχιών και τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click inside) και με 1 άτομο ανά 25 τμ.

Επίσης σε αυτές τις περιοχές ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας στις περιοχές αυτές ισχύει από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλεκπαίδευση)
  • Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα