Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταδικάστηκε η μητέρα αρνήτρια που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο

Καταδικάστηκε η μητέρα αρνήτρια που δεν έστελνε την κόρη της σχολείο

Ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου βρέθηκε την Τετάρτη η 32χρονη Βολιώτισσα η οποία δεν έστελνε την 11χρονη κόρη της στο σχολείο.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή 3ετίας και συμβολική χρηματική ποινή 20 ημερήσιων μονάδων προς 1 ευρώ που δεν μερίμνησε για την υποχρεωτική φοίτηση της κόρης της. Νωρίτερα ο εισαγγελέας έδρας Βάϊος Παπαϊωάννου, ζήτησε από το δικαστήριο την ενοχή της και την επιβολή παραδειγματικής τιμωρίας.

Σε δηλώσεις της ανέφερε: «Δεν έστειλα τα παιδιά μου στο σχολείο γιατί υπάρχουν πολλά κρούσματα. Σήμερα πήρα το παιδί στο σχολείο και με πήραν τηλέφωνο και με ενημέρωσαν ότι για να κάνει το παιδί μάθημα πρέπει να κάνει self test αλλιώς θα το βάλουν στην απομόνωση.»

Και συμπλήρωσε: «Πλέον θα στέλνω τα παιδιά μου στο σχολείο υπό τον φόβο του κορονοϊού και υπό τον φόβο κάποιας καταδίκης. Για το παιδί μου θα μπω και μέσα αρκεί να το προστατεύσω. Πάνω από το πτώμα μου θα πάρουν το παιδί μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πατέρας της 11χρονης ο οποίος όπως δηλώνει δεν έχουν κάνει το εμβόλιο από φόβο, ανέφερε πως έστελναν κανονικά τα παιδιά τους μέχρο τον Οκτώβριο αλλά φοβήθηκαν από την έξαρση των κρουσμάτων.

«Eμείς πηγαίναμε το παιδί στο σχολείο μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου και μόλις εμφανίστηκαν κάποια κρούσματα στη τάξη, το πήραμε. Δεν ξέρω γιατί το παιδί έχασε τη χρονιά. Φοβόμαστε τον κορονοϊό γι΄αυτό δεν τα στέλναμε, έχουν νοσήσει και δικοί μας άνθρωποι», είπε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα