Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταγγελίες-φωτιά: Ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες στα πλοία

Καταγγελίες-φωτιά: Ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες στα πλοία

Σύμφωνα με τους οδηγούς οι καμπίνες στο συγκεκριμένο πλοίο είναι μικρές και υπάρχει συνωστισμός, είναι βρώμικες με ζωύφια, δεν υπάρχει ψύξη ή θέρμανση ανάλογα με την εποχή και δεν υπάρχει εξαερισμός.

Ιούνιος 2021: Ρεσεψιόν πλοίου ιταλικών συμφερόντων που εκτελεί το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Ανκόνα.

Οδηγοί φορτηγών ψάχνουν να βρουν καμπίνες για να περάσουν τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Όμως οι καμπίνες δεν φθάνουν για όλους και στους οδηγούς δίνονται αεροπορικές θέσεις.

Στην καμπίνα με… κοριούς

Οποιος τελικά βρεθεί να έχει καμπίνα, δεν θα ταξιδέψει όπως φαίνεται μόνος του. Στο βίντεο που κατέγραψε οδηγός φορτηγού διακρίνονται κοριοί να τρέχουν στην κουβέρτα.

«Είναι γενικά βρώμικοι χώροι αφού τα καταστρώματα από το γκαράζ όταν ανεβαίνουμε οι σκάλες είναι γεμάτες με λάδια γράσα κτλ κατάμαυρα» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τους οδηγούς οι καμπίνες στο συγκεκριμένο πλοίο είναι μικρές και υπάρχει συνωστισμός, είναι βρώμικες με ζωύφια, δεν υπάρχει ψύξη ή θέρμανση ανάλογα με την εποχή και δεν υπάρχει εξαερισμός.

Επιλέγουν την καμπίνα του φορτηγού

Με τις συνθήκες σε κάποια πλοία της Αδριατικής να μην ειναι οι … καταλληλότερες για ταξίδι κάποιοι οδηγοί επιλέγουν να κοιμούνται στο κρεβάτι που έχουν τα φορτηγά τους. Και στα γκαράζ όμως, οι νταλίκες είναι παρκαρισμένες η μία δίπλα στην άλλη, χωρίς αποστάσεις μεταξύ τους, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση ατυχήματος.

Το συνδικάτο επαγγελματιών οδηγών φορτηγών αυτοκινήτου είχε καταγγείλει όλα τα παραπάνω από το 2017. Σύμφωνα με επίσημη απάντηση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, ύστερα από έλεγχο στα πλοία euroferry Olympia και euroferry egnazia – και τα δύο της ιταλικής εταιρείας Grimaldi – τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά. Μάλιστα επισημαίνεται πως οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς.

Η απάντηση της εταιρείας

Σύμφωνα με την εταιρεία το πλοίο είχε περάσει από έλεγχο λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει. Για την τραγωδία… επιρρίπτει την ευθύνη στους οδηγούς των φορτηγών.

«Εάν κάποιος οδηγός φορτηγού αποφασίσει με δόλο να κρυφτεί στο φορτηγό του, αυτή η συμπεριφορά αποτελεί κατάφωρη παράβαση των διεθνών κανονισμών και των κανόνων του Ομίλου Grimaldi» σημείωσε η εταιρεία.

Οι οδηγοί επισημαίνουν ότι στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται η καμπίνα και το φαγητό.

Πηγή:Newpost.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα