Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαταγγελία για "γαϊδουροδρομίες": Νεαρά παιδιά μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε τοπικούς "αγώνες" (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία για “γαϊδουροδρομίες”: Νεαρά παιδιά μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε τοπικούς “αγώνες” (ΒΙΝΤΕΟ)

- Advertisement -

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου απεικονίζει νεαρά παιδιά στην Λέσβο να μαστιγώνουν γαϊδουράκια σε τοπικούς “αγώνες”.

Τα παιδιά μάλιστα κρατούν βίτσες και μαστιγώνουν τα ζώα για να πάνε πιο γρήγορα και να τερματίσουν πρώτοι.

Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης είναι η στάση των γονέων και άλλων ενηλίκων που βρίσκονται στο σημείο, οι οποίοι με τον τρόπο τους ενθαρρύνουν τα παιδιά να συνεχίσουν να μαστιγώνουν ανελέητα τα γαϊδουράκια για να τερματίσουν.

 

 

Παρόλου που στο βίντεο που προκαλεί σάλο, μία γυναίκα ακούγεται να λέει πως πρέπει να σταματήσουν να χτυπάνε τα γαϊδουράκια, οι παρευρισκόμενοι, απευθυνόμενοι σε εκείνοι της λένε “άστα να τα χτυπάνε, δώσε”.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος “Κιβωτός Μυτιλήνης” πρόκειται να παραδώσει το οπτικοακουστικό υλικό που συγκέντρωσε από τις γαϊδουροδρομίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λέσβου, προκειμένου να υπάρξουν κυρώσεις σε όσους εμπλέκονται.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης ενημερώθηκε για αυτό το ωραίο δρώμενο στην Κώμη Λέσβου. “Γαϊδουροδρομίες!”. Με γαϊδουράκια να τρέχουν στη μέση του δρομου, με ΙΧ και μηχανακια να κυκλοφορούν, να δέρνονται για να πάνε πιο γρήγορα από ανήλικους, υπό τις επευφημίες των ενηλίκων. Όλο το υλικό θα προωθηθεί στην Αστυνομία και την Δνση Κτηνιατρικής Λέσβου για τα περαιτέρω”.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όποιο ζώο συμμετέχει σε κάποια διοργάνωση θα πρέπει να έχει άδεια από τον Δήμο και από τον κτηνίατρο.

Το περιστατικό συνέβη στην Κώμη Λέσβου και διοργανώθηκε από τον Ιππικό Σύλλογο.

 

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα