Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαστοριά: Εξαπάτησε γυναίκα με δήθεν επιστροφή φόρου και αγόρασε πανάκριβα κινητά

Καστοριά: Εξαπάτησε γυναίκα με δήθεν επιστροφή φόρου και αγόρασε πανάκριβα κινητά

Πανάκριβα κινητά -και μάλιστα δυο- αγόρασε μια απατεώνισσα από την Αττική χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό μιας 39χρονης Ελληνίδας που κατοικεί στην Καστοριά, με την οποία επικοινώνησε τηλεφωνικά στα μέσα Ιουλίου του 2023 και την έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή φόρου.

Η 38χρονη Ελληνίδα, που αναγνωρίστηκε μετά από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας, είχε συστηθεί στην ανυποψίαστη γυναίκα ως δημόσια υπάλληλος που υπηρετεί στην Εφορία Καστοριάς και της είχε στείλει μια ιστοσελίδα, στην οποία της είπε να μπει πληκτρολογώντας τους κωδικούς του e-banking της, δήθεν για να εισπράξει τα χρήματα.

Όμως, η ιστοσελίδα ήταν πλαστή και απέκτησε πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό της 39χρονης, από τον οποίο μετέφερε σε λογαριασμό γνωστής εταιρείας πώλησης ηλεκτρικών ειδών το ποσό των 2.778 ευρώ για την αγορά δυο κινητών, τα οποία παρέλαβε την ίδια ημέρα από δυο διαφορετικά υποκαταστήματα σε περιοχές της Αττικής.

Επτά μήνες μετά, τα στοιχεία της 38χρονης επιτήδειας ταυτοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή και παράνομη πρόσβαση στο σύστημα πληροφοριών, η οποία υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα