Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαλλυντικά: Σταματάει η πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ

Καλλυντικά: Σταματάει η πώλησή τους στα σούπερ μάρκετ

Στην απαγόρευση πώλησης καλλυντικών στα σούπερ μάρκετ στις «κόκκινες περιοχές», προχώρησε η κυβέρνηση, με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ής Φεβρουαρίου, και που επαναβεβαιώθηκε με νέο ΦΕΚ στις 6 Μαρτίου.

Οι καταναλωτές δεν μπορούν να αγοράζουν από σημεία ευρείας διανομής όπως είναι τα σούπερ μάρκετ, καλλυντικά προϊόντα όπως αρώματα, κρέμες προσώπου, είδη μακιγιάζ αλλά και αντηλιακά, όπως μεταδίδει η lifo.gr.

Η συγκεκριμένη εξαίρεση έρχεται μετά από επιστολή- διαμαρτυρίας μεγάλων αλυσίδων καλλυντικών. Συγκεκριμένα, η τελευταία ΚΥΑ αναφέρει ότι απαγορεύεται από τα σούπερ μάρκετ στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου το λιανικό εμπόριο αρωμάτων (ΚΑΔ 47.75.76.02) και λιανικό εμπόριο παρασκευασμάτων ομορφιάς, μακιγιάζ, φροντίδας του δέρματος (συμπεριλαμβάνονται και τα αντηλιακά) που δεν καταχωρούνται αλλού (π.δ.κ.α. 47.75.76.12).

Τα εν λόγω προϊόντα μπορούν να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ μόνο μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι αλυσίδες και τα καταστήματα πώλησης καλλυντικών, αλλά και τα κομμωτήρια και τα στούντιο αισθητικής και περιποίησης διαμαρτύρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των lockdown, και δεν επιθυμούν να «παγιωθεί η κατανάλωση των προϊόντων τους από τα σούπερ μάρκετ».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα