Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚακοκαιρία στην Κρήτη - Ενημέρωση της Πυροσβεστικής: Πάνω από 453 κλήσεις σε...

Κακοκαιρία στην Κρήτη – Ενημέρωση της Πυροσβεστικής: Πάνω από 453 κλήσεις σε μία μόλις ώρα

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές.

Ενδεικτικό του μεγέθους της κακοκαιρίας είναι το γεγονός ότι σε μία μόλις ώρα η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 453 κλήσεις, ενώ παράλληλά ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή.

Σε δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Γιάννης Αρτοποιός, αναφορικά με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη.

Τόνισε ότι όλες οι δυνάμεις βρίσκονται σε εγρήγορση.

Επιβεβαίωσε πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν έναν άνδρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις του από ΙΧ στην ακτή της Αγίας Πελαγίας και ακόμη απεγκλωβίστηκαν σώες δύο γυναίκες στη Λυγαριά.

Επιπλέον, 30 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία σε Ηράκλειο και Λασίθι. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι, πέρα από τη γυναίκα στην Αγία Πελαγία.

Το φαινόμενο, όπως μεταδίδει ο κ. Αρτοποιός έχει μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και έχουν ήδη εκδηλωθεί βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, για ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

Η πορεία της κακοκαιρίας μέχρι το απόγευμα

Στιγμές χάους επικράτησαν τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην Αγία Πελαγία της Κρήτης με περιουσίες να χάνονται, σπίτια και αυτοκίνητα να παρασύρονται.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα εστάλη μήνυμα «112» προς τους κατοίκους του Λασιθίου, προκειμένου να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, καθώς η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη, κατευθύνθηκε προς τα εκεί.

Το μήνυμα ανέφερε: «Ενεργοποίηση 112: Πιθανά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο στην Π.Ε. Λασιθίου!!! Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις – Ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών».

Τραγωδία σημειώθηκε νωρίτερα στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του και άλλη μια γυναίκα που ήταν μαζί του να αγνοείται, λόγω της κακοκαιρίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα