Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς επιδρά στην εξέλιξη της πανδημίας – Η εκτίμηση του...

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πώς επιδρά στην εξέλιξη της πανδημίας – Η εκτίμηση του Τζανάκη

Σε μία ενδεχομένως «θετική» πτυχή της κακοκαιρίας που ταλαιπωρεί τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες Έλληνες αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Τζανάκης, αυτό το άτυπο lockdown στην Αττική και σε άλλες περιοχές, είναι ικανό να επιδράσει στην εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού, καθώς οι πολίτες έχουν μειώσει σημαντικά τις επαφές τους.

«Η κακοκαιρία μειώνει δραστικά τις κοινωνικές επαφές, δεν χρησιμοποιούνται τα ΜΜΜ, δεν βγαίνουμε από τα σπίτια μας, ενώ από την άλλη αυξάνει τις ενδοοικογενειακές επαφές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», υπογραμμίζοντας ότι θα υπάρξει μια κάμψη στα κρούσματα, λόγω των τεχνικών δυσκολιών που θα υπάρξουν με τη διενέργεια των τεστ.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο Νίκος Τζανάκης, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Omicron 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Omicron» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα