Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαθυστερούν οι αποζημιώσεις των σεισμόπληκτών του Δαμασίου τρία χρόνια μετά

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις των σεισμόπληκτών του Δαμασίου τρία χρόνια μετά

Καθυστερούν οι αποζημιώσεις της Πολιτείας στην πλειοψηφία των πληγέντων από τον σεισμό στο Δαμάσι του Τυρνάβου το 2021, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δαμασίου, Γιώργος Τσανάκας, μόνο πέντε από τις συνολικά 180 οικογένειες του χωριού, των οποίων τα σπίτια τους να καταστράφηκαν και να δεν είναι πλέον κατοικήσιμα, μετά από τον σεισμό του Μαρτίου του 2021, έχουν πιστωθεί χρήματα από την Πολιτεία, προκειμένου να κατασκευάσουν νέες  ή να επισκευάσουν τις υπάρχουσες κατοικίες τους. Όπως γίνεται αντιληπτό σε ένα διάστημα σχεδόν τριών χρόνων, άνθρωποι κάθε ηλικίας, πολλοί από τους οποίους με σοβαρά προβλήματα υγείας, εξακολουθούν να ζουν σε κοντέινερ λίγων τετραγωνικών μέτρων, με τις συνθήκες διαβίωσης σε αυτά να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Με βάση τα λεγάμενα του προέδρου της τοπικής κοινότητας η αιτία για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των αποζημιώσεων ωφελείται στην υποστελέχωση της διεύθυνσης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η εξέταση των φακέλων που κατέθεσαν οι κάτοικοι κι έτσι να μη δίνονται οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Παράλληλα με δηλώσεις του στο ethnos.gr ο δήμαρχος Τυρνάβου, κ. Γιάννης Κόκουρας,  επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, πόσοι κάτοικοι προχώρησαν τη διαδικασία με την κατάθεση των φακέλων, οι οποίοι περιλαμβάνουν και τις απαραίτητες μελέτες από τους μηχανικούς, ωστόσο στο Δαμάσι ένα καινούργιο σπίτι είναι ήδη έτοιμο, άλλα τρία κατασκευάζονται και άλλα περίπου τριάντα επισκευάζονται. Το συγκεκριμένο γεγονός φανερώνει πως όσοι κάτοικοι είχαν έτοιμους τους φακέλους τους, πήραν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις.

Πηγή είδησης:ethnos.gr

Πηγή φωτογραφίας:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα