Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογίας: Διώχνουν εγκύους από τα εμβολιαστικά κέντρα

Καθηγήτρια Μαιευτικής Γυναικολογίας: Διώχνουν εγκύους από τα εμβολιαστικά κέντρα

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι αποκαλύψεις της καθηγήτριας Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σοφίας Καλανταρίδου αναφορικά με το συμβαίνει στα εμβολιαστικά κέντρα με τις εγκύους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «τις διώχνουν διότι η ενημέρωση είναι πλημμελής».

Λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο της 38χρονης Παρθένας Κουτμερίδου που πέθανε από κορονοϊό και είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί ενώ ήταν έγκυος, παρά τις συστάσεις του γιατρού της η καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Στείρωσης της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Σοφία Καλανταρίδου εστίασε στις εγκύους και υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός τους.

Μιλώντας στο healthstories.gr καθηγήτρια Μαιευτικής – Γυναικολογίας και Στείρωσης είπε: «Το συμβάν με την 38χρονη στη Βόρεια Ελλάδα είναι ένα από τα πολλά, που έχουν γίνει».«Υπάρχουν καταγγελίες ότι σε κάποια εμβολιαστικά κέντρα αποτρέπουν τις εγκύους από το να κάνουν το εμβόλιο της COVID-19 και τις… διώχνουν» σημείωσε και εξήγησε: «Οι ίδιες το λένε στον γιατρό τους, στον γυναικολόγο που τις παρακολουθεί. Εκείνος με τη σειρά του το αναφέρει σε συναδέλφους του και σε κάποιες περιπτώσεις κάνει επίσημη καταγγελία και στο Υπουργείο Υγείας. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι είναι αρκετές αυτές οι καταγγελίες».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα