Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚαβάλα: Ανθρωποκτονία από ερωτικό πάθος, η υπερασπιστική γραμμή του 55χρονου γυναικοκτόνου

Καβάλα: Ανθρωποκτονία από ερωτικό πάθος, η υπερασπιστική γραμμή του 55χρονου γυναικοκτόνου

Για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχής που δεν είχε κανένα ίχνος προμελέτης κάνει λόγω η δικηγόρος του 55χρονου που ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα του μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα.
Ο 55χρονος που πήρε εχτές εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας όπου σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

Η δικηγόρος του 55χρονου Ελπίδα Κεβρεκάκη αναφέρεται σε «μια πράξη που δεν έχει ίχνος προμελέτης» και συμπληρώνει πως πρόκειται για «ανθρωποκτονία όχι σε ψυχρή, ήρεμη κατάσταση, αλλά εν βρασμώ ψυχής».

Στη συνέχεια, αναφέρει πως όταν ο δράστης αντιλήφθηκε ότι «όντως πέθανε η σύζυγός του, το μόνο που έκανε από εκεί και πέρα ήταν να ψάχνει τρόπο να αυτοκτονήσει».

«Προέβη σε σοβαρή απόπειρα αυτοκτονίας, κόβοντας τις φλέβες του και στα δύο χέρια, αλλά και στο λαιμό. Έκανε και κάποιες άλλες ενέργειες, όλες προς τις τάσεις τις αυτοκτονίας, προκειμένου να τα καταφέρει. Ο ίδιος ειδοποίησε την αστυνομία και ο μόνος λόγος που σώθηκε είναι επειδή έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το ΕΚΑΒ και από τους γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας. Δυστυχώς ήθελε να πεθάνει. Δεν τα κατάφερε», είπε η κ. Κεβρεκάκη.

Κλείνοντας η ίδια θέλει να τονίσει ότι «η πράξη έχει ήδη ομολογηθεί, αλλά μιλάμε για μια πράξη που δεν έχει ίχνος προμελέτης. Δεν υπάρχει κανένα προηγούμενο και καμία καταγγελία από την σύζυγό του με την οποία ήταν τόσα χρόνια παντρεμένοι».

Πάντως, ο δικηγόρος της άλλης πλευράς, της οικογένειας του θύματος δηλαδή, επιμένει μιλώντας στο Live News ότι ο στραγγαλισμός με το ένα χέρι δείχνει την απόλυτη προμελέτη.

Ο δικηγόρος είπε πως τα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται υπό την επιμέλεια του θείου τους, του αδερφού της αδικοχαμένης 43χρονης, ο οποίος μάλιστα έχει σκοπό να ζητήσει και επίσημα να αναλάβει την επιμέλειά τους.

«Ο 55χρονος αυτοτραυματίστηκε στις 11.55 λίγο πριν καλέσει την αστυνομία, για να γλιτώσει από τον πατέρα της 43χρονης και τον θείο της που χτυπούσαν την πόρτα του φαρμακείου», επισήμανε ο κ. Βονικάκης.

Κατόπιν αναφέρθηκε στον τρόπο που ο δράστης δολοφόνησε την 43χρονη, ο οποίος ήταν στραγγαλισμός με το ένα χέρι, κάτι που όπως τόνισε ο δικηγόρος δείχνει την απόλυτη προμελέτη.

«Επί 3.5 λεπτά κρατάει τη γυναίκα του από το λαιμό. Είχε χρόνο να σκεφτεί την πράξη του», ανέφερε ο κ. Βονικάκης.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως ο δράστης είχε απόλυτη νηφαλιότητα και συνείδηση του τι έκανε.

Οργή από τους συγγενείς – Βίαιος και με άλλους στο παρελθόν ο δράστης
Μετά το σοκ ήρθε η οργή για τους συγγενείς της 43χρονης Αΐντα μετά την δολοφονία της από τα χέρια του 55χρονου συζύγου της μέσα στο φαρμακείο στην Καβάλα.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε εχθές ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού Μανώλης Βονικάκης.

«Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό και δεν είναι έγκλημα πάθους. Το φαινόμενο έχει μία διαχρονία, αλλά θα έπρεπε να μας ξενίζει, γιατί η ανθρωπότητα έχει προχωρήσει μπροστά. Είναι γυναικοκτονία, είναι συζυγοκτονία, ο δράστης είναι ένας σύζυγος δυνάστης. Ο άνθρωπος αυτός πίστευε ότι του άνηκε η αδικοχαμένη Αΐντα, γι’ αυτό την σκότωσε. Γι’ αυτό μιλάμε για προμελετημένο δόλο», δήλωσε στο MEGA.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 43χρονης φαρμακοποιού έχει στα χέρια του πληροφορίες για λεκτική βία και απειλές. Παράλληλα έχει στοιχεία που κάνουν λόγο για βίαια συμπεριφορά του δράστη σε προηγούμενες συντρόφους του, μία εκ των οποίων είχε υποβάλει ασφαλιστικά μέτρα.

«Η συμπεριφορά μετά την πράξη δείχνει ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Αμέσως μετά τη δολοφονία ο άνθρωπος αυτός ήταν τρεις ώρες μέσα στο χώρο και κοιτούσε το πτώμα. Επιχείρησε να αυτοτραυματιστεί, δεν αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

Στο μικροσκόπιο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας
Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των ερευνών της Αστυνομίας είναι το υλικό από το κλειστό κύκλωμα του φαρμακείου στο οποίο έχει καταγραφεί καρέ – καρέ η δολοφονία της Αΐντας από τον σύζυγό της.

Οι κάμερες έχουν καταγράψει το ζευγάρι να μπαίνει στο φαρμακείο κρατώντας καφέδες, στις 16.30 της Πέμπτης και να κατεβάζει τα στόρια. Ο δράστης είπε πως ήθελαν να λύσουν τις διαφορές τους. Η Αΐντα κάθισε μπροστά στο κομπιούτερ. Ο δράστης την τράβηξε και την έβαλε στο καμαράκι που είχε στο φαρμακείο για να ξεκουράζεται. Εκεί έμειναν 3,5 λεπτά.

Είναι τα δραματικά λεπτά στα οποία τη στραγγάλισε με τα χέρια του. Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε στο φαρμακείο και άρχισε να κάνει βόλτες πάνω κάτω, για αρκετή ώρα. Μπαίνει πάλι στο καμαράκι και την τραβά, τη σέρνει από τα μαλλιά και τη βγάζει στο φαρμακείο. Αρκετές ώρες αργότερα άρχισε να αυτοτραυματίζεται στον λαιμό και στα χέρια.

Στις 00.30 ειδοποίησε την Αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα