Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΚάηκ' απ'τ' ζέστα η Λάρισα - Ο θερμότερος Ιούνιος από το 1900...

Κάηκ’ απ’τ’ ζέστα η Λάρισα – Ο θερμότερος Ιούνιος από το 1900 στην πόλη

- Advertisement -

Ο θερμότερος από το 1900 μέχρι και φέτος και ο πέμπτος θερμότερος μήνας, όλων των θερινών μηνών ήταν ο φετινός Ιούνιος για την Λάρισα και την ευρύτερη αυτής περιοχή.

Πρόκειται για την επισήμανση στην ΕΡΤ Λάρισας του πιστοποιημένου με άριστα ερασιτέχνη μετεωρολόγου και γεωπόνου, κ. Βασίλη Πανάκογλου, σχολαστικού μελετητή των μετεωρολογικών δεδομένων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ο Ιούνιος του 2024 ήταν ο θερμότερος Ιούνιος και μάλιστα κατά 2 με 2,5 βαθμούς Κελσίου παραπάνω, από τον αμέσως επόμενο. Η μέση μηνιαία τιμή της θερμοκρασίας έφτασε στους 29,9 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας τους 27,7 βαθμούς που ήταν μέχρι και φέτος. Επίσης, ήταν θερμότερος, σε σχέση με τις θερμοκρασίες που καταγραφεί απο το 1990 την περίοδο του Αυγούστου, ενώ είναι στη πέμπτη θέση σε σχέση τη καταγεγραμμένη μέση μηνιαία τιμή που έχει καταγραφεί την περίοδο του Ιουλίου.

Τόνισε δε, ότι πέρσι το καλοκαίρι, καταγράφηκε ρεκόρ σε σχέση με την υψηλότερη μέση μηνιαία τιμή θερμοκρασίας που καταγράφηκε ποτέ για τον μήνα Ιούλιο. Ο κ. Πανάκογλου, τόνισε ότι τα στοιχεία αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, σημειώνοντας ωστόσο ότι η γενική εικόνα για την χώρα είναι περίπου η ίδια.

Πηγή:ertnews.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα