Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΙωάννινα: Μηνυτήρια αναφορά για τον ξυλοδαρμό γιατρού – Ζητήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα

Ιωάννινα: Μηνυτήρια αναφορά για τον ξυλοδαρμό γιατρού – Ζητήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα

Σοκ στα Ιωάννινα μετά το περιστατικό ξυλοδαρμού γιατρού από ασθενή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του δράστη ενώ ζητήθηκε και η παρέμβαση του Εισαγγελέα. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής, όταν το νοσοκομείο εφημέρευε. Άνδρας, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών, επιτέθηκε και χτύπησε την γιατρό που είχε σπεύσει για βοήθεια, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Παράλληλα με πυροσβεστήρα που βρήκε στον χώρο έσπασε τζαμαρίες ενώ ο φύλακας που προσέτρεξε για βοήθεια ήταν αδύνατο να τον αντιμετωπίσει. Αργά το απόγευμα με επίσημη ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ έγινε γνωστό ότι η αντίδραση τόσο της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όσο και της Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν άμεση.

O Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, επικοινώνησε με την ιατρό που ήταν θύμα της επίθεσης και της εξέφρασε το ενδιαφέρον του ιδίου, αλλά και της Πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου, ενώ κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, πάντα σε πλήρη συνεργασία με την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ζητήθηκε παρέμβαση εισαγγελέα για την επίθεση

Αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ζητήθηκε η παρέμβαση του Εισαγγελέα, ενώ κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά του δράστη. «Καταδικάζουμε κάθε μορφής βία εναντίον των εργαζομένων και επιστημόνων που στελεχώνουν τις υγειονομικές μας μονάδες. Η Υγεία είναι αγαθό για τον πολίτη και οι εργαζόμενοι που την υπηρετούν και προσφέρουν τα μέγιστα σε αυτό τον αγώνα, πρέπει να είναι θωρακισμένοι και ασφαλείς, προκειμένου να είναι προσηλωμένοι στο έργο τους.Δεν θα επιτρέψουμε καμία βιαιοπραγία εις βάρος των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων μας. Με απόλυτο αρωγό σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο Υγείας, θα συνεχίσουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, έτσι ώστε τέτοια περιστατικά να αποτελέσουν παρελθόν στον χώρο της Υγείας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Διοικητή της ΥΠΕ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα