Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΙωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή είναι η επιπλοκή που την ανάγκασε να μπει ξανά...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή είναι η επιπλοκή που την ανάγκασε να μπει ξανά στο χειρουργείο

Η Ιωάννα επιμένει, δεν τα παρατά. Όσο περισσότερο τη ζω και τη χειρουργώ, συνειδητοποιώ ότι στο τέλος θα βγει νικήτρια. Το θέλει η ίδια, έχει θέληση και πείσμα για ζωή. Είχαμε μια ατυχία, ένα μικρόβιο μας έκανε ζημιά και μας έφερε λίγο πίσω χρονικά. Κάναμε ακόμη ένα χειρουργείο, το ενδέκατο, και συνεχίζουμε…». Η Μαρία Καλοφώνου, διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων του Θριασίου, μόνο λόγια θαυμασμού έχει για την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Με «όπλα» την επιστήμη και την εμπειρία της σε βαριάς μορφής εγκαύματα, η Μαρία Καλοφώνου δίνει μάχη εδώ και σχεδόν 22 μήνες για την αποκατάσταση της υγείας της νεαρής κοπέλας, μετά την επίθεση εναντίον της με βιτριόλι, που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Μια επιπλοκή από ένα μικρόβιο, που παρουσιάστηκε έναν μήνα μετά από μια επέμβαση, ανάγκασε την Ιωάννα να ξαναμπεί στο χειρουργείο, για ενδέκατη φορά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μόλυνση. «Είχαμε βάλει έναν διατατήρα, ένα μπαλονάκι δηλαδή, το οποίο δεν μας έδινε ενδείξεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλά πάνω στον μήνα διαπυήθηκε, δηλαδή έβγαλε πύον και αναγκαστήκαμε να το αφαιρέσουμε. Η εξέλιξη αυτή στενοχώρησε την Ιωάννα, γιατί ξεκινήσαμε να κάνουμε μια αποκατάσταση η οποία θα γίνει όλη από την αρχή. Αυτό ήταν ένα εμπόδιο στις προσπάθειές μας. Βέβαια, μια τέτοια εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, διότι, όταν κάνει κάποιος τόσα πολλά χειρουργεία, 10 -11, κάτι μπορεί να πάει στραβά. Όμως, είναι άλλο να το γνωρίζουμε και άλλο να το ζούμε», λέει στη Realnews η Mαρία Καλοφώνου.

Όπως εξηγεί η γιατρός, σκοπός της θεραπείας είναι να διατείνει το δέρμα, έτσι ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί το επιπλέον δέρμα για αποκατάσταση. Η παρουσία του μικροβίου δεν επέτρεψε στην ιατρική ομάδα να συνεχίσει την επέμβαση, χωρίς αυτό να ανακόπτει τη συνολική δυνατότητα αποκατάστασης της Ιωάννας.

Η νέα περιπέτεια συνέπεσε με τα γενέθλια της Ιωάννας, η οποία πέρασε την ημέρα αυτή στο νοσοκομείο, δημοσιεύοντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο, γράφοντας στη λεζάντα της: «Γενέθλια από το δεύτερο σπίτι μου για εμένα σήμερα, σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις ευχές σας».

«Eχει κερδίσει τον θαυμασμό»
«Η Ιωάννα είναι ένας άνθρωπος ταλαιπωρημένος. Αυτή η αναποδιά ήταν μια νέα ταλαιπωρία, όμως η ανταπόκρισή της ήταν παλικαρίσια. Με θέληση και πείσμα για ζωή. Πιστεύω ακράδαντα ότι μακροχρόνια θα πάει καλά. Κάποιοι άνθρωποι κουράζονται από αυτά τα χειρουργεία. Και εγώ -αλήθεια σας λέω- δεν ξέρω τι θα έκανα μετά από 11 χειρουργεία. Η κοπέλα όμως επιμένει, δεν τα παρατά, έχει κερδίσει τον θαυμασμό μου. Της είπα ότι τα γενέθλια θα τα γιορτάσουμε κάποια άλλη στιγμή, όταν θα έχουμε περισσότερη διάθεση για γιορτή…», προσθέτει η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Θριάσιο.

Μετά την ανάρρωσή της, η Ιωάννα θα υποβληθεί σε νέο χειρουργείο σε περίπου έναν με δύο μήνες, ενώ τη μάσκα θα συνεχίσει να τη φορά με τις ανάλογες τροποποιήσεις, καθώς, σύμφωνα
με τη διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, «η μάσκα βοηθά την αποκατάσταση, έχει κάνει πολύ καλή δουλειά». Η ίδια η Ιωάννα, για το αν έχει έρθει η ώρα να βγάλει τη μάσκα, είχε δηλώσει: «Θα γίνει σύντομα κι αυτό, γιατί έχω ανάγκη να μοιραστώ τη νέα μου εικόνα. Είναι απαραίτητο βήμα για τη διαδικασία της αποδοχής του εαυτού μου και για να νιώσω πως προχωρώ στη ζωή μου. Νιώθω φόβο, αλλά θα το αντιμετωπίσω».

Δίπλα της η Ιωάννα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει μοναδικούς στυλοβάτες τα μέλη της οικογένειάς της, χιλιάδες ανώνυμους αλλά και επώνυμους πολίτες, όπως η Αννίτα Ναθαναήλ και οι δικηγόροι της Νίκος Αλεξανδρής και Απόστολος Λύτρας. «Η Ιωάννα είναι μαχήτρια, είναι θηρίο και δυνατή. Στην περίπτωσή της τίποτα δεν είναι εύκολο. Δοκιμάζεται και θα δοκιμάζεται για πολύ καιρό η κοπέλα. Είμαι δίπλα της, κοντά της, όπως και τόσες χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο…», τονίζει στην «R» η Αννίτα Ναθαναήλ.

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που σε οπλίζουν με θάρρος και αισιοδοξία κάθε φορά που τους αντικρίζεις. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Ιωάννα. Αυτό το κορίτσι έχει κάνει τόσα χειρουργεία, έχει ακόμα πολύ περισσότερα να κάνει, αλλά έχει ένα αξίωμα ζωής που σε αφοπλίζει: “μην τα παρατάς, ακόμα κι αν η ζωή είναι άδικη, μην τα παρατάς”», λέει ο Ν. Αλεξανδρής. «Και, ακόμα κι αν δεν μπορούν οι άλλοι να δουν το πρόσωπό της, αν εστιάσεις στα μάτια της, θα δεις και θα διακρίνεις την αισιοδοξία, το θάρρος, την αποφασιστικότητα. Ακόμα και αν μια επέμβαση δεν πάει καλά, ακόμα και αν μια θεραπεία δεν αποδίδει αυτά που περιμένει, δεν το βάζει κάτω και πηγαίνει στην επόμενη πιο σίγουρη, πιο δυνατή», καταλήγει ο γνωστός δικηγόρος.

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα