Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘρίλερ στην Πάτρα: Το ιδιόχειρο “μήνυμα” της Τζωρτζίνας - “Χτενίζουν” τη...

Θρίλερ στην Πάτρα: Το ιδιόχειρο “μήνυμα” της Τζωρτζίνας – “Χτενίζουν” τη σχολική τσάντα της

Η σχολική τσάντα της Τζωρτζίνας με το τετράδιο στο οποίο αποτύπωνε τις σκέψεις της με ζωγραφιές από το 2018 μέχρι και λίγους μήνες πριν από τον Απρίλιο του ’21, οπότε και διαγνώστηκε με τετραπληγία, βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας.Ανάμεσά τους και ένα λευκό χαρτί, το οποίο ήταν πάνω στο γραφείο του κοριτσιού και έγραφε με τεράστια κεφαλαία γράμματα “η μαμά μου σήμερα έβγαλε ένα τεράστιο ουρλιαχτό”. Αυτό και άλλα σημειώματα αναμένεται να “ξεκλειδώσουν” τα όποια τυχόν μηνύματα προσπαθούσε να στείλει η 9χρονη στο περιβάλλον της, χωρίς, ωστόσο, κανείς να έχει δώσει την πρέπουσα σημασία, όπως φαίνεται.

“Θέλει να υπερθεματίσει την συναισθηματική κατάσταση και του ίδιου του παιδιού και της μητέρας της. Θέλει να δείξει τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι. Αυτή η πρόταση που έγραψε καταδεικνύει με σαφήνεια αυτό που συμβαίνει. Δεν χωράει, δηλαδή, καμία αμφιβολία σε αυτό”, λέει η ψυχολόγος Χριστίνα Βογιατζή, στον ΑΝΤ1.

“Είναι σαν να βγάζει μια κραυγή βοήθειας. Υπάρχει φόβος και τρόμος σε αυτό το παιδί γι’ αυτό και μάλλον το έγραψε αυτό. Είχε μεγάλη ανάγκη να το βγάλει. Οπότε ίσως ήταν και ένας τρόπος της, εκτός από το να ζητήσει βοήθεια να μπορεί κάπως να το διαχειριστεί. Είναι μια μαμά που με τρομάζει” τονίζει από την πλευρά της η ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Αντύπα.

 

Η ιδιόχειρη σημείωση της Τζωρτζίνας θεωρείται από τους ειδικούς ως ιδιαίτερα σημαντική για τα όσα βίωνε το παιδί. Ως εκ τούτου, οι ειδικοί προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν με ιδιαίτερη σχολαστικότητα μία μία τις λέξεις που χρησιμοποίησε η Τζωρτζίνα, αλλά και γενικότερα την “μεγάλη εικόνα” της υπόθεσης.

“Το χαρτί γενικότερα για τη μικρή είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας. Άρα καταλαβαίνουμε δεν υπήρχε ένα πρόσωπο αναφοράς που να εμπιστεύεται και να μπορεί να μιλήσει. Βρήκε έναν αμυντικό μηχανισμό προκειμένου να εντάξει τον φόβο, την αγωνία, μέσα απ’ αυτή τη φράση. Ίσως στο μυαλό της υπήρχε, ότι κάποιος μπορεί να το δει και άρα να με σώσει; Μπορεί κι αυτό” λέει μεταξύ άλλων η παιδοψυχολόγος Φρατζέσκα Καραγιάννη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα