Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘράκη: Νέες συλλήψεις διακινητών – Έως 10.000 ευρώ η «ταρίφα»

Θράκη: Νέες συλλήψεις διακινητών – Έως 10.000 ευρώ η «ταρίφα»

Δύο νέες περιπτώσεις διακινητών που προωθούσαν στην χώρα 12 παράτυπους μετανάστες καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο στην Θράκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Παρασκευή  το βράδυ, στην Επαρχιακή Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης  εντοπίστηκε ένας διακινητής να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει, παράνομα, στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Λίγες ώρες αργότερα, ξημερώματα του Σαββάτου,  στην παρέβρια περιοχή Λαβάρων Έβρου συνελήφθησαν  δύο αλλοδαποί διακινητές, όταν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες.

Οι Αστυνομικοί προχώρησαν στην κατάσχεση ενός Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου και της πλαστικής βάρκας αλλά και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Διδυμοτείχου.

 

Από 600 έως 10.000 η «ταρίφα»

Μόλις πριν από λίγα 24ωρα, στην Αθήνα συνελήφθησαν 15 αλλοδαποί ενώ αναζητούνται ακόμη 6, που αποτελούσαν κύκλωμα διακινητών παράτυπων μεταναστών.

Κατασχέθηκαν 1.613 διαβατήρια και ταυτότητες διαφόρων χωρών, περισσότερα από 2.500 ψηφιακά αρχεία ταξιδιωτικών εγγράφων ταυτοποίησης. Η αμοιβή κυμαινόταν από 600 έως 10.000 ευρώ ανάλογα τον τρόπο μεταφοράς που επέλεγαν οι διακινούμενοι. Ο “τιμοκατάλογος” συμπεριελάμβανε διακίνηση με αεροπλάνο, εκδίδοντας μάλιστα δύο αεροπορικά για τον ενδιαφερόμενο, το ένα για την χώρα επιλογής του στην Ευρώπη και το άλλο για κάποια πόλη της Ελλάδας, το οποίο επιδείκνυε κατά τον αρχικό έλεγχο. Η τιμή μεταφοράς, ανά άτομο, κυμαίνετο από 4.500 έως 10.000 ευρώ.

Ο δεύτερος τρόπος μεταφοράς ήταν με πλοία προς Ιταλία μέσα σε κοντέινερ ή φορτηγά. Η τιμή μεταφοράς, ανά άτομο, κυμαίνετο από 600 έως 3.000 ευρώ.

Ο τρίτος τρόπος μεταφοράς ήταν οδικώς, δια μέσου της Αλβανίας σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με αυτοκίνητα, ταξί, λεωφορεία, ενώ τα σύνορα τα διέσχιζαν πεζή, προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους. Η τιμή μεταφοράς, ανά άτομο, ήταν τουλάχιστον 4.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα