Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη-ΠΟΕΔΗΝ: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου λένε "όχι" στον έλεγχο αντισωμάτων

Θεσσαλονίκη-ΠΟΕΔΗΝ: Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Παπανικολάου λένε “όχι” στον έλεγχο αντισωμάτων

Για αδικία και πρόκληση να εργάζονται κανονικά υγειονομικοί που ελέγχονται για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού, την ώρα που 7.000 υγειονομικοί έχουν βγει σε αναστολή, κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «7.000 συνάδελφοι βγήκαν σε αναστολή εργασίας και παρότι ζητάμε την επιστροφή τους με δύο rapid test την εβδομάδα, η κυβέρνηση το αρνείται. Είναι αδικία όμως σε σχέση με άλλες περιπτώσεις που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, παρότι ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού που προσκόμισαν. Είτε γιατί κολυσιεργεί η διερεύνηση, είτε γιατί οι διοικήσεις των νοσοκομείων δείχνουν απροθυμία να ελέγξουν τις υποθέσεις».

«Είναι αδικία, την ώρα που βγήκαν σε αναστολή εργασίας 7.000 συνάδελφοι που με γενναιότητα αντιμετωπίζουν την απόφασή τους να μην εμβολιασθούν, ανεξάρτητα αν διαφωνούμε μαζί τους, κάποιοι άλλοι να συνεχίζουν να εργάζονται αν και ελέγχεται η γνησιότητα των πιστοποιητικών», σημειώνει.

Στη συνέχεια αναφέρει τα εξής παραδείγματα:

– Στο Δρομοκαϊτειο, ο γιατρός που μοίραζε πιστοποιητικά νόσησης σε αγνώστους εργάζεται κανονικά. Επίσης και υπάλληλος με πιστοποιητικό νόσησης από τον εν λόγω γιατρό. Ο μοριακός έλεγχος που έγινε τις επόμενες ημέρες από το νοσοκομείο στον γιατρό και τον υπάλληλο αρνητικός.

-Στην Καβάλα οι δύο γιατροί, εκ των οποίων η μία εμβολιάστηκε στη Βουλγαρία και ο άλλος κατέθεσε πιστοποιητικό νόσησης, υποβλήθηκαν σε test αντισωμάτων και ήταν αρνητικά. Αμέσως μετά εμβολιάστηκαν και τώρα είναι σε κανονική άδεια.

-Στο Παπανικολάου κλήθηκαν 20 εργαζόμενοι να κάνουν test αντισωμάτων επειδή εμβολιάστηκαν στο κέντρο υγείας τέλος Αυγούστου και όχι στο νοσοκομείο που εργάζονται. Ανταποκρίθηκαν μόνο τρεις. Οι υπόλοιποι 17 αρνήθηκαν, αλλά εργάζονται όλοι κανονικά. Μάλιστα έκαναν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου στο ίδιο κέντρο υγείας, χωρίς να δεχθούν τον έλεγχο αντισωμάτων.

«Σε άλλα νοσοκομεία που βοά ο τόπος για πλαστά πιστοποιητικά, οι διοικήσεις δεν κάνουν τίποτα», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας πως είναι αδικία να συκοφαντείται ο κλάδος για ελάχιστους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα