Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΘεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου

Στην αποκάλυψη υπόθεσης απάτης σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου με ζημία μεγαλύτερη του 1,4 εκατ. ευρώ προέβη η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν διακριβώθηκε, η υπόθεση αφορά σε έναν 40χρονο ο οποίος μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων με χρήση αχυρανθρώπων προκάλεσε ζημία σε βάρος του Ελληνικού δημοσίου, ύψους άνω του 1,4 εκατομμυρίων ευρώ. Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας πραγματοποιηθήκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων–εφαρμογών, αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές και φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών αλλά και λοιπές ανακριτικές πράξεις.

Από αυτές προέκυψε ότι, ο 40χρονος υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές δέκα εταιρειών, κυρίως γυμναστηρίων και κομμωτηρίων, που με έδρα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο, το οποίο άσκησε τη σχετική δραστηριότητα αυτών, απέφυγε βεβαιωμένους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μέτρα που έχει επιβάλει το Ελληνικό δημόσιο κατά των ανωτέρω επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.), προκειμένου να προβούν στις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα