Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία''Θεματοφύλακες του Συντάγματος'': Ανατριχιαστική περιγραφή αστυνομικού που είδε να σέρνουν τον Γυμνασιάρχη

”Θεματοφύλακες του Συντάγματος”: Ανατριχιαστική περιγραφή αστυνομικού που είδε να σέρνουν τον Γυμνασιάρχη

Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε στην κατάθεση του τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα όταν οι 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες τον γυμνασιάρχη του Αιγινίου, ο αρχιφύλακας ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο τμήμα της περιοχής.

Το iefimerida.gr παρουσιάζει αποκλειστικά την κατάθεση του, η οποία συμπεριλήφθηκε στην υπόθεση.

Θεματοφυλακες του Συνταγματος: Η κατάθεση του αστυνομικού
Ο αστυνομικός αναφέρθηκε στη στιγμή που ένας δάσκαλος εμφανίστηκε και του κατήγγειλε πως είδε την άγρια επίθεση που δέχτηκε ο γυμνασιάρχης. «Είμαι αρχιφύλακας και υπηρετώ στο αστυνομικό τμήμα Πύδνας- Κολινδρού. Σήμερα στις 7:30 εκτελούσε υπηρεσία στο γραφείο ταυτοτήτων της υπηρεσίας μας. Περί την 07:55 ώρα περιήλθε στην υπηρεσία μας ο… οποίος είναι δάσκαλος στο πρώτο δημοτικό σχολείο Αιγινίου και μας ανέφερε επί λέξει παιδιά σαν την πέφτουν οι Θεματοφύλακες, βγείτε γρήγορα έξω. Συλλάβανε τον διευθυντή του γυμνασίου και σας τον φέρνουν με χειροπέδες», είπε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός που είδε τους «θεματοφύλακες του Συντάγματος» να σέρνουν τον γυμνασιάρχη στο τμήμα της περιοχής.

«Αμέσως με τον γραμματέα της υπηρεσίας μας βγήκαμε και είδαμε έντεκα άτομα συγκεντρωμένα να κατευθύνονται προς την υπηρεσία μας. Δυο εξ αυτών, ο ένας αδύνατος με κουκούλα και ένας με ένα πράσινο μπουφάν! Κρατούσαν ο ένας από τη δεξιά και ο άλλος από την αριστερή πλευρά τον διευθυντή του γυμνασίου Αιγινίου, τον οποίο είχαν δεμένο πισθάγκωνα. Άμεσα ενημερώσαμε τον αξιωματικό υπηρεσίας και ακολούθως ο αρχιφύλακας ζήτησε από τα άτομα που κρατούσαν τον καθηγητή να βγάλουν τις χειροπέδες που του φορούσαν. Ο άνδρας έβγαλε το κλειδάκι από τις χειροπέδες που είχε στην τσέπη του και τον έλυσε. Ζητήσαμε από τα άτομα να μας δώσουν τα στοιχεία ταυτότητας», επισήμανε στην κατάθεση του ο αστυνομικός.

Σήμερα στον ανακριτή οι… Θεματοφυλακες του Συνταγματος -Τι αναφέρει η δικογραφία
Οι 11 συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν. Χθες το iefimerida.gr, παρουσίασε αποκλειστικά ολόκληρη τη δικογραφία της υπόθεσης. «Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα αστυνομική προανάκριση έρευνα της Υπηρεσίας μας οι αναφερόμενοι κατηγορούμενοι αποτελούν μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας θεματοφύλακες του άρθρου 120 του Συντάγματος, οι οποίοι διατείνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη  και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία», επισημαίνεται στα σχετικά αστυνομικά έγγραφα.

Πως έγινε η επίθεση
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης έχουν καταγράψει λεπτομερώς και τη στιγμή της επίθεσης στον γυμνασιάρχη. «Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με το…. Αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας… στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα. «Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι… χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο … παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κορωνοϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της Ασφάλειας στο διαβιβαστικό που συνέταξαν προς τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Το ραντεβού πριν την επίθεση
Στη δικογραφία επισημαίνεται ακόμη πως ένας από τους κατηγορούμενους κατά την απολογία του επισήμανε πως όλοι οι δράστες συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που έλαβαν από την… προ τριημέρου. «Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας- Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους. Επίσης, ο κατηγορούμενος… εγχείρησε στην υπηρεσίας μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στα σχετικά έγγραφα.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα