Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνία«Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή µου…»: Τι αναφέρει ένας εκ των τεσσάρων...

«Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή µου…»: Τι αναφέρει ένας εκ των τεσσάρων μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, ο 25χρονος σήμερα Α.Ε. ξεδιπλώνει τις σκέψεις, τους φόβους αλλά και τις προσδοκίες του, προσπαθώντας ακόμη, όπως λέει, να επουλώσει τις πληγές που του άφησε στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του ελληνικού θεάτρου.

Ο Αιγύπτιος στην καταγωγή άνδρας έχει καταγγείλει ότι, όταν ήταν ακόμη ανήλικος, υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον Δημήτρη Λιγνάδη ενώ βρισκόταν σε άθλια κατάσταση και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Σήμερα, το λιγότερο που ζητά από τον 57χρονο ηθοποιό και σκηνοθέτη είναι τουλάχιστον μια… συγγνώμη.

«Εχω πολλές προσδοκίες από τη δίκη, τόσο για εμένα προσωπικά όσο και για την κοινωνία. Η δημόσια εξομολόγηση και αναβίωση του βιασμού μου, όσο οδυνηρή και αν είναι, πιστεύω ότι θα με βοηθήσει να επεξεργαστώ ψυχικά το τραύμα μου. Θα βρεθώ απέναντι στον βιαστή μου και προσδοκώ να μου εκφράσει τη συγγνώμη του για το κακό που προξένησε αυτός, ένας διάσημος, καταξιωμένος και κοινωνικά πανίσχυρος καλλιτέχνης, σε εμένα, ένα ανήλικο παιδί φτωχών μεταναστών», αναφέρει από τη Σουηδία όπου βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Επιθυμία του Α.Ε. είναι να αποτελέσει παράδειγμα θάρρους για τα χιλιάδες ανώνυμα θύματα να ξεπεράσουν τους φόβους τους και την αυτοενοχοποίησή τους και να καταγγείλουν τα εγκλήματα εις βάρος τους. Ο ίδιος σημειώνει ότι το τραύμα είναι μεγάλο. «Το ψυχικό τραύμα που μου άφησε η κακοποίησή μου είναι βαθύτατο και αθεράπευτο. Εχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμη αναβιώνω τα γεγονότα σαν να συνέβησαν χθες. Οι αναμνήσεις, που δεν έχουν ξεθωριάσει, προκαλούν διαρκώς ανάμεικτα συναισθήματα παραλυτικού φόβου, αδυναμίας, ντροπής, ενοχής και απελπισίας, που ένιωσα από την πρώτη στιγμή. Ημουν τότε 15 ετών, δεν είχα ακόμη ερωτική ζωή, πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να μπορέσω να επεξεργαστώ την τραυματική εμπειρία μου, να μιλήσω γι’ αυτήν και να συνειδητοποιήσω ότι θα με συνοδεύει σε όλη μου τη ζωή», δηλώνει στην «R».

Ετοιμος για όλα ο 25χρονος νέος, παρά τα όσα έχει βιώσει και εξακολουθεί να βιώνει και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση λόγω της επωνυμίας του δράστη, είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τον Δ. Λιγνάδη στη δικαστική αίθουσα την επόμενη Παρασκευή.«Ασφαλώς και θα παραστώ. Εξάλλου, εκτός από ηθική είναι πλέον και νομική υποχρέωσή μου, από τη στιγμή που κατάφερα να ξεπεράσω τις φοβίες και τις ανασφάλειές μου και καταμήνυσα τον κατηγορούμενο», τονίζει, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, τον ψυχικό πόνο, το οικονομικό κόστος, καθώς ζει στο εξωτερικό και η μετάβασή του στην Ελλάδα είναι δαπανηρή, και να υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες θυσίες, προκειμένου να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης και να καταθέσει τη μαρτυρία του για τον βιασμό που υπέστη από τον γνωστό καλλιτέχνη. «Θα είναι δύσκολο, το διαισθάνομαι, όμως έχω ήδη προετοιμαστεί ψυχικά και ελπίζω να μη διαλυθώ συναισθηματικά. Με στηρίζει από την πρώτη στιγμή η απρόσμενα δυνατή αλληλεγγύη της κοινωνίας και η σκέψη ότι θα συμβάλω να μη βιώσει άλλο παιδί τον πόνο μου».
Ξεκάθαρη η ενοχή

Ο δικηγόρος του θύματος, Γιάννης Βλάχος, δηλώνει στην «R» ότι «από πλήθος δημόσιων δηλώσεων ανθρώπων του πολιτισμού προκύπτει ότι ο κατηγορούμενος, πέραν των εγκλημάτων που εκδικάζονται σε λίγες ημέρες σε βάρος ανήλικων θυμάτων του, προερχομένων από κοινωνικά περιθωριοποιημένες και οικονομικά αδύναμες οικογένειες μεταναστών, είχε αναπτύξει έντονη εγκληματική δραστηριότητα στον επαγγελματικό του χώρο, που ήταν ευρέως γνωστή στους καλλιτεχνικούς κύκλους και μόλυνε για πολλές δεκαετίες τον κόσμο του θεάτρου».

Πηγή: Realnews

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα