Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Διαψεύδει τα πρόωρα συμπεράσματα η ιατροδικαστής

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Διαψεύδει τα πρόωρα συμπεράσματα η ιατροδικαστής

Η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, τόνισε πως είναι νωρίς για οποιαδήποτε συμπεράσματα αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών.

«Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας, που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι να απορεί και να εξίσταται κανείς. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;», δήλωσε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι «καλό είναι να τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των συναδέλφων μου».

Η κ. Τσιόλα εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες 10-15 μέρες, με την εξής διευκρίνιση: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό».

Η έμπειρη ιατροδικαστής προχώρησε και σε μία ακόμη επισήμανση: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα