Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ήρθε η ώρα να καταθέσει και ο...

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Ήρθε η ώρα να καταθέσει και ο Μάνος

.

Εβδομάδα εξελίξεων ξεκινάει από αύριο για την πλήρη διαλεύκανση των τριών θανάτων της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινούν οι επαφές για την αποστολή στη Θεσσαλονίκη των πλακιδίων-ιστολογικών δειγμάτων, προκειμένου να διενεργηθούν εκ νέου τοξικολογικές εξετάσεις στη Μαλένα και την Ιριδα από τον καθηγητή Ράικο, ενώ ο νέος κύκλος καταθέσεων μαρτύρων στο Ανθρωποκτονιών θα συμπεριλαμβάνει πολύ ενδιαφέροντα πρόσωπα.

Έτσι, όπως λένε οι αναλυτές, έφτασε η στιγμή να κληθούν για κατάθεση τόσο ο Μάνος Δασκαλάκης όσο και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα και η συνάδελφός της από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα. Και αυτό γιατί στις ιατροδικαστικές εκθέσεις της 6 μηνών Ιριδας και της 3,5 ετών Μαλένας καταγράφεται ως αιτία θανάτου και το πνευμονικό οίδημα που παραπέμπει σε μοτίβο ασφυκτικού θανάτου.

Παράλληλα, η ειδική ομάδα του Ανθρωποκτονιών προσπαθεί να βρει το στοιχείο που σε όλες τις ανθρωποκτονίες αποδεικνύεται καθοριστικό για τη λύση του μυστηρίου. Ποιο ήταν δηλαδή το κίνητρο. Και όλα αυτά την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου αλλάζει τακτική, δεν καταθέτει αίτηση αποφυλάκισης και προσπαθεί να δείξει ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη συνταγογραφημένη κεταμίνη του νοσοκομείου του Ρίου και σε αυτή που εντοπίστηκε στο αίμα της νεκρής Τζωρτζίνας τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, η επιτροπή Καρακούκη – Καλόγρια προχωράει τις έρευνες με ταχύτατες διαδικασίες. Αφού παραλάβει όλους τους ιατρικούς φακέλους της Ιριδας και της Μαλένας, θα ξεκινήσει τις έρευνες από το μηδέν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι επαφές για να σταλούν τα δείγματα στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου θα μπουν στο μικροσκόπιο της επιστημονικής ομάδας του κορυφαίου καθηγητή Νικόλαου Ράικου.

Στόχος είναι να γίνει μια εξονυχιστική έρευνα όλων των ουσιών, με την ειδική μέθοδο που εφαρμόζει η ομάδα και φυσικά υπό διαφορετικό πρίσμα, καθώς το ζητούμενο είναι να διαπιστωθεί αν οι θάνατοι των δύο παιδιών του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου είναι δολοφονίες.

Η κατάθεση

Μέσα στην εβδομάδα εντατικοποιείται η διαδικασία της λήψης καταθέσεων, ενώ την ίδια ώρα, στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, οι αναλυτές εξετάζουν την καταλληλότητα του χρόνου προκειμένου να μεταβεί στο Ανθρωποκτονιών και ο Μάνος Δασκαλάκης για μια κουβέντα με τους profilers της υπηρεσίας.

Στη Δίωξη Εγκλημάτων Κατά Ζωής, οι αναλυτές επικεντρώνονται στον θάνατο της Μαλένας. Και αυτό γιατί υπάρχουν πολλοί μάρτυρες πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε οι αξιωματικοί, μέσα από τις περιγραφές και τις λεπτομέρειες, να καταφέρουν να φθάσουν στην αλήθεια. Οι καταθέσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και πλέον οι αστυνομικοί μπορούν σε πρώτη φάση να κάνουν μια αναπαράσταση για το τι συνέβη εκείνο το Σαββατοκύριακο του Μαρτίου του 2019, όταν η Μαλένα κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πέθανε μέσα στην ειδική πτέρυγα του Νοσοκομείου Παίδων.

Πλέον όλα δείχνουν ότι υπάρχει αόρατο χέρι που έσπρωξε το κοριτσάκι στον θάνατο και αυτό πρέπει, λένε οι Αρχές, με στοιχεία και αποδείξεις να αποκτήσει όνομα και επώνυμο.

Το μυστήριο της κεταμίνης

Στην αλλαγή τακτικής της Ρούλας Πισπιρίγκου, σημαντικό κομμάτι περιλαμβάνει η προσπάθεια σύνδεσης της συνταγογραφούμενης μικρής ποσότητας κεταμίνης, στο νοσοκομείο του Ρίου, με αυτή που βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις. Όμως όπως διευκρινίζουν στο «ΘΕΜΑ» επιστήμονες, υπάρχει τεράστια διαφορά στις δύο περιπτώσεις που προσπαθεί να συνδέσει η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω των δικηγόρων της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς, στο νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκε συνταγογραφημένη ποσότητα κεταμίνης δύο φορές. Στις 11 Απριλίου 2021 2,8 μιλιγκράμ και στις 5 Ιουνίου 2021 5,6 μιλιγκράμ. Η ποσότητα που βρέθηκε στο αίμα της Τζωρτζίνας και ορίστηκε ως θανατηφόρα δόση ήταν 6,5 μιλιγκράμ. Και εδώ υπάρχει η διαφορά που αυτομάτως καταρρίπτει το επιχείρημα της Πισπιρίγκου.

Όπως λένε οι επιστήμονες, για να βρεθεί στο αίμα η δόση των 6,5 μιλιγκράμ, σημαίνει ότι χορηγήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο τεράστια ποσότητα κεταμίνης, πολλαπλάσια της δόσης που φέρεται να συνταγογραφήθηκε.

Και σε αυτό το σημείο, επιστημονικές «πηγές» παραθέτουν στο «ΘΕΜΑ» το εξής παράδειγμα για να δώσουν μια τάξη μεγέθους: «Τα 6,5 μιλιγκράμ που βρέθηκαν στο αίμα της μικρής είναι τεράστια ποσότητα, πολλαπλάσια του ανώτατου επιτρεπτού ορίου. Οπως εξηγούν βάσει κλινικών μελετών αν σε έναν ενήλικο βάρους 70 κιλών χορηγηθούν 175 μιλιγκράμ της ουσίας (η ενδοφλέβια χορήγηση σε ενηλίκους σε επιτρεπτή δόση αντιστοιχεί σε 2,5 μιλιγκράμ ανά χιλιόγραμμο βάρους, δηλαδή 175) η συγκέντρωση στο αίμα αντιστοιχεί σε 1 μιλιγκράμ. Σε ένα παιδί η ποσότητα αντιστοιχεί σε 1,5 μιλιγκράμ ανά χιλιόγραμμο βάρους. Και αν η Τζωρτζίνα ήταν 25 κιλά μια απλή μαθηματική πράξη μάς δίνει το αποτέλεσμα.

Για να βρεθούν 6,5 μιλιγκράμ στην Τζωρζίνα, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι η δόση που χορηγήθηκε ήταν πολλαπλάσια από το ανώτερο επιτρεπτό όριο και φυσικά δεν είναι δυνατόν να είναι αποτέλεσμα ιατρικής πράξης».

Το κίνητρο

Το παράλληλο βήμα της ειδικής ομάδας του Ανθρωποκτονιών είναι να εξακριβώσει το κίνητρο της 33χρονης. Θεωρούν ότι είναι ιδιαίτερα κομβικό, καθώς θα διαλευκάνουν και τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών. Όπως λένε, η απάντηση στο αν τα άλλα δύο κοριτσάκια τα δολοφόνησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, θα αποδειχτεί από το κίνητρο της δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Προσπαθούν, μέσα από το προφίλ που έχουν σκιαγραφήσει για την Πισπιρίγκου, τη ζωή που έκανε, τα όσα έλεγε αλλά και τις μαρτυρίες γνωστών και φίλων της να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό.

Τρία είναι τα πιθανά ενδεχόμενα για τους λόγους που προέβη σε αυτή τη φρικαλέα ενέργεια. Το πρώτο, έχει να κάνει με την εμμονή που είχε στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της Μάνου Δασκαλάκη. Ενδεχομένως να ήθελε, κάνοντας κακό στα παιδιά της, να τον εκδικηθεί.

Το δεύτερο σενάριο για τα κίνητρα της 33χρονης έχει να κάνει με την ακόρεστη ανάγκη που είχε να προσελκύει την προσοχή μέσα από τον οίκτο.

Το τρίτο σενάριο επικεντρώνεται στην περίπτωση της Τζωρτζίνας. Να το έκανε για να βγάλει από τη μέση το κοριτσάκι που ίσως κάτι είχε ακούσει ή είχε δει και φοβόταν μην αποκαλυφθεί. Το σίγουρο είναι ότι η 18η Ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάπα που εξετάζει την υπόθεση φαίνεται διατεθειμένη να μην αφήσει κανένα σκοτεινό σημείο για να φθάσει στην απόλυτη αλήθεια «κυκλώνοντας» την ιστορία της Τζωρτζίνας.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα