Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΘάνατος Τζωρτζίνας: Επίσημες απαντήσεις για την κεταμίνη ζητά από τον ΕΟΦ η...

Θάνατος Τζωρτζίνας: Επίσημες απαντήσεις για την κεταμίνη ζητά από τον ΕΟΦ η ανακρίτρια της υπόθεσης

Συγκεκριμένα ερωτήματα θέτει προς τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) η 18η τακτική ανακρίτρια που ερευνά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, στον οργανισμό της οποίας εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη. Η ανακρίτρια με αίτημα της προς τον ΕΟΦ ζητά να της διαβιβαστούν στοιχεία για την κεταμίνη, ώστε να ενημερωθεί για δεδομένα που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της έρευνας της για την υπόθεση.

Η δικαστική λειτουργός ζητά να ενημερωθεί επίσημα για κυρίως δύο παραμέτρους:

Η πρώτη αφορά τη διανομή της ουσίας με την ανακρίτρια να ζητά να μάθει που έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα. Η δεύτερη σχετίζεται με τον τρόπο που θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί την επίμαχη ουσία, νόμιμα ή παράνομα. Ζητά μάλιστα να επικεντρωθούν οι απαντήσεις του ΕΟΦ, ως προς αυτό το θέμα, στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

Ενώπιον της ανακρίτριας, στο μεταξύ, συνεχίζονται οι καταθέσεις για το θάνατο της Τζωρτζίνας από τα χέρια της μητέρας της, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Έτσι, σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες από το νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο της Πάτρας. Αύριο αναμένεται πως θα συνεχιστεί αυτό το σκέλος της υπόθεσης από την δικαστική λειτουργό και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταθέσουν γιατροί του ίδιου νοσοκομείου που δεν είχαν εξεταστεί στο στάδιο της προανάκρισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα