Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ παραγγελία για κοτόπουλο στα κάρβουνα τον έμπλεξε σε μια απίστευτη υπόθεση...

Η παραγγελία για κοτόπουλο στα κάρβουνα τον έμπλεξε σε μια απίστευτη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών

Ανατροπή στη δίκη ατόμων που είχαν κατηγορηθεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με στόχο τη διακίνηση ναρκωτικών. Ένας όπως αποδείχθηκε εμπλέχτηκε παντελώς αναίτια…

Σε αποδόμηση έπεσε χθες (12-04-2022) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ποινική υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, για την οποία είχαν κατηγορηθεί πέντε άτομα από την Πάτρα και τρεις είχαν προφυλακιστεί για πάνω από έναν χρόνο. Οι κακουργηματικές κατηγορίες περί συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, ιδιαίτερα διακεκριμένης διακίνησης ναρκωτικών αξίας άνω των 92.000 ευρώ, κατέπεσαν χθες ενώπιον του δικαστηρίου.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί την 1η Μαρτίου του 2021, όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, σταμάτησαν στη ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, έναν εκ των κατηγορουμένων να οδηγεί αυτοκίνητο, στο οποίο βρέθηκε συσκευασία που περιείχε 1.156 γραμμάρια κοκαΐνης. Έγιναν συνολικά πέντε συλλήψεις, με τους κατηγορούμενους να φορτώνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και για άλλες πράξεις.

Χθες στο δικαστήριο, δύο εκ των κατηγορουμένων αθωώθηκαν πλήρως από όλες τις κατηγορίες και ένας κρίθηκε ένοχος για κατοχή μόλις 2,2 γραμματίων κοκαΐνης και γι΄αυτό έμεινε ατιμώρητος ως χρήστης ναρκωτικών. Ο βασικός κατηγορούμενος που φερόταν από την αστυνομία ως «αρχηγός» της υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης, κρίθηκε ένοχος για κατοχή κοκαΐνης, αλλά, καταδικάστηκε ως χρήστης – βαποράκι, σε μόλις δύο χρόνια φυλάκιση, ενώ ενας ακόμα συγκατηγορούμενός του, κρίθηκε και αυτός ένοχος μόνο για να ναρκωτικά που βρέθηκαν στην κατοχή του, για απλή συνέργεια και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Μεταξύ των πέντε κατηγορουμένων, ήταν και ένας ψητοπώλης που αθωώθηκε. Τον υπερασπίστηκε ο δικηγόρος  Χρήστος Τσόλκας, που περιέγραψε με χαρακτηριστικό τρόπο, πως μια παραγγελία που δέχθηκε από το τηλέφωνο για κοτόπουλο special στα κάρβουνα, τον έμπλεξε σε μια απίστευτη δικαστική περιπέτεια. «Καταστηματάρχης που διατηρεί κατάστημα μέσα στο κέντρο της Πάτρας, δέχθηκε τηλεφωνική παραγγελία από πελάτη του, για τρεις μερίδες κοτόπουλο με σάλτσα Jack Daniels, ένα μπουκάλι Coca Cola και νερό και αυτό βαπτίστηκε σε 3 κιλά χασίς και βρέθηκε κατηγορούμενος στο κακουργιοδικείο» τόνισε στο pelop.gr.

Το κατηγορητήριο που τους είχε αποδώσει η Αστυνομία μόνο από τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ήταν βαρύτατο, καθώς φέρονταν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που είχε πραγματοποιήσει πάνω από 800 αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών, σε περίπου 60 χρήστες της Πάτρας και μεταφορά ποσοτήτων κοκαΐνης από την Αθήνα.

Φράσεις όπως «μια βόλτα να σε δω, να σε θαυμάσω», «ένα καφέ», «με το μικρό», «με το πιτσιρίκι», «προπόνηση χωρίς το μηχάνημα», «πατέρας», «μάνα», «γριά», «νοματαίοι», «θείος», «θεία» αναφέρονταν κατά την αστυνομία σε μικροποσότητες κοκαΐνης. Επίσης, εκφράσεις όπως «κλούβα», «αυτοκίνητο», «πολυκατοικία», «βενζίνη», «μπύρες», «σουβλάκι» κ.ά. συνοδευόμενες από την λέξη «μεγάλο», υποδείκνυε κατά περίπτωση τις ποσότητες ναρκωτικών που ήθελε να παραγγείλει κάθε πελάτης.

Οι συνομιλίες αυτές όμως, δεν συνοδεύονταν από κάποιο αποδεικτικό υλικό που να στοιχειοθετεί εγκληματική οργάνωση, ούτε καν συμμορία, όπως είπε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, οπότε οι καταδίκες περιορίστηκαν μόνο στα ναρκωτικά που βρέθηκαν και στους κατόχους τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα