Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για τηλεργασία

Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις για τηλεργασία

Τα αποτελέσματα έρευνάς της δημοσίευσε η Brother UK αναφορικά με τις καλύτερες και τις χειρότερες τοποθεσίες στην Ευρώπη για τηλεργασία.

Οι μεταβλητές που αναλύθηκαν ήταν η ταχύτητα του Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια εντός της χώρας και το γενικό κόστος ζωής. Εν συνεχεία μελετήθηκαν στοιχεία αυτά για τον προσδιορισμό της βαθμολογίας ανά πόλη, με άριστα το 100.

Η Αθήνα κατατάχθηκε ως η χειρότερη Ευρωπαϊκή πόλη για όσους εργάζονται με τηλεργασία, με χαμηλή βαθμολογία 50,34 στα 100. Αναλυτικότερα η Ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται μεταξύ των πρώτων  15 πόλεων με την χαμηλότερη κατάταξη στον δείκτη ασφάλειας, με μόλις 53 ενώ έχει χαμηλή βαθμολογία και στον δείκτη ποιότητας ζωής. Όσον αφορά τον δείκτη υγειονομικής περίθαλψης συγκεντρώνει 57,5 και μόλις 5,93 στον δείκτη ευτυχίας. Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται το Λουξεμβούργο καθώς αποτελεί την καλύτερη ευρωπαϊκή πόλη για τηλεργασία. Κατά την έρευνα των πιο περιζήτητων στοιχείων για τους ψηφιακούς “νομάδες»”, η πόλη του Λουξεμβούργου σημείωσε βαθμολογία 68/100, την υψηλότερη από όλους τους προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα.

Οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για απομακρυσμένους εργαζόμενους είναι οι ακόλουθες:

Το Όλομουτς της Τσεχίας που βρίσκεται κοντά στη δεύτερη θέση με συνολική βαθμολογία 64,27, το Ρότερνταμ που κατατάσσεται στην τρίτη θέση με βαθμολογία 63,88 στα 100. Τέταρτο στην κατάταξη βρίσκεται το Άαλμποργκ της Δανίας με βαθμολογία 63,84, μια πόλη  που θεωρείται ζωντανό πολιτιστικό hotspot, ενώ ακολουθεί το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας με συνολική βαθμολογία 63,72, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Απομακρυσμένων Εργαζομένων.  Η φθηνότερη πόλη στην Ευρώπη για να ζεις ως εργαζόμενος “από το σπίτι” είναι η Τούζλα στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη και αποτελεί την φθηνότερη τοποθεσία, με την εντυπωσιακή βαθμολογία 76,29%. Στον αντίποδα η ακριβότερη πόλη είναι η Ζυρίχη στην Ελβετία, κατατασσόμενη ως η πιο ακριβή πόλη για εξ αποστάσεως εργασία.

Πηγή:forbes.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα