Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ θάλασσα στη Σκιάθο ξέβρασε... δυόμισι κιλά κοκαΐνης

Η θάλασσα στη Σκιάθο ξέβρασε… δυόμισι κιλά κοκαΐνης

Συνηθισμένες είναι οι ανεπιθύμητες εικόνες με ξεβρασμένα φύκια, σκουπίδια, απόβλητα και κάθε λογής αντικείμενα στις ελληνικές παραλίες την καλοκαιρινή περίοδο, όμως στη Σκιάθο συνέβη κάτι πιο ασυνήθιστο, αφού τα πλαστικά που ξεβράστηκαν σε παραλία στα βόρεια του νησιού είχαν μέσα… κοκαΐνη.

Πρόκειται για δύο πακέτα συνολικού βάρους 2,5 κιλών τα οποία εντοπίστηκαν από εθελοντές περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων, που καθάριζαν την παραλία του Αγίου Παντελεήμονα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έγινε αμέσως αντιληπτό το περιεχόμενο των συσκευασιών με αποτέλεσμα η μία εξ αυτών να πεταχτεί στα σκουπίδια μαζί με άλλα αντικείμενα της παραλίας, ενώ η δεύτερη παραδόθηκε λίγο αργότερα στο Λιμεναρχείο Σκιάθου αφού διαπιστώθηκε ότι περιέχει τη ναρκωτική ουσία. Οι άντρες του Λιμενικού εξέτασαν το «πακέτο» με τη βιοχημική πραγματογνωμοσύνη να επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για άριστης ποιότητας κοκαΐνη.

Έπειτα από υπόδειξη των περιβαλλοντικών ομάδων ανέσυραν από τα σκουπίδια και το δεύτερο πακέτο κοκαΐνης.

Και τα δύο ήταν βρεγμένα κατά την ανεύρεσή τους, παρά το πολύ καλό περιτύλιγμα με πλαστικό και νάιλον και το δέσιμο με αυτοκόλλητες ταινίες, που σημαίνει ότι έπλεαν για πολλές μέρες στη θάλασσα.

Πιθανολογείται ότι η κοκαΐνη πετάχτηκε στη θάλασσα από διερχόμενο σκάφος, υπό τον φόβο πιθανού ελέγχου, ή παρασύρθηκε από τα ρεύματα και έφθασε ως την Σκιάθο ίσως και από τις τουρκικές ακτές.

Η δικογραφία ολοκληρώθηκε ήδη από το Λιμεναρχείο Σκιάθου και παραδόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που με τη σειρά της θα τη διαβιβάσει στην ανάκριση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα