Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ Ελλάδα θα γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του ΟΗΕ-Οι εκδηλώσεις

Η Ελλάδα θα γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του ΟΗΕ-Οι εκδηλώσεις

Την επέτειο ίδρυσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα  εορτάσει στις 24 Οκτωβρίου η χώρα μας σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε προς στις Περιφέρειες το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αυτή το πρόγραμμα του εορτασμού θα περιλαμβάνει κατάθεση στεφάνου στις έδρες Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, από τους τους Περιφερειάρχες και τους Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ενώ στην Θεσσαλονίκη και την Μυτιλήνη, την κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιήσουν ο Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Στάθης Κωνσταντινίδης και ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης αντίστοιχα. Η  εκδήλωση στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί στις 10.30΄, με κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού. Επιπλέον προβλέπεται ο σημαιοστολισμός όλων των φορέων και νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα.

Ο εορτασμός αφορά στην επέτειο από την 24η Οκτωβρίου 1945. Πρόκειται για την ημέρα που εγκρίθηκε και τέθηκε σε ισχύ ο Καταστατικός Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προέκυψε έπειτα από την συνάντηση στο Σαν Φρανσίσκο, για την σύνταξη του στις 25 Απριλίου 1945 στο πλαίσιο διάσκεψης πενήντα κυβερνήσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα