Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗ ακριβή βενζίνη έφερε μείωση στις κλήσεις για ταχύτητα

Η ακριβή βενζίνη έφερε μείωση στις κλήσεις για ταχύτητα

Η μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων και οι κλήσεις για παραβίαση των ορίων ταχύτητας έχουν μειωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες.

Το πιθανότερο είναι να συμβαίνει ή να έχει περάσει από το μυαλό όλων μας. Με την τιμή της βενζίνης να βρίσκεται στην περιοχή των 2,5 ευρώ, είναι αλήθεια ότι όλοι μας έχουμε σκεφτεί να σηκώσουμε το πόδι από το γκάζι. Και να αρχίσουμε να οδηγούμε λίγο πιο οικονομικά.

Το πιο οικονομικά, κατά κανόνα σημαίνει και λίγο πιο αργά. Κάτι που πέρα από την οικονομία οδηγεί σε ασφαλέστερες μετακινήσεις. Και σίγουρα λιγότερους πονοκέφαλους με τα όρια ταχύτητας και τις κλήσεις της τροχαίας

Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει όλες τις χώρες. Όμως στην Βρετανία κάθισαν και το έψαξαν. Και δημοσίευσαν μία έρευνα στην οποία συμμετείχαν 1.004 οδηγοί.

Το 38% από αυτούς δήλωσε ότι πλέον οδηγούν πιο οικονομικά, και ένας στους πέντε είπε ότι πλέον υπακούει πολύ περισσότερο στα όρια ταχύτητας.

Το 72% υποστήριξαν ότι έχουν αλλάξει τον τρόπο που μετακινούνται λόγο της αύξησης των καυσίμων. Όμως το πρόβλημα είναι ότι αυτό αφορά περισσότερο τους χαμηλότερα αμειβόμενους οι οποίοι χρησιμοποιούν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν προς την δουλειά τους.

Σύμφωνα με τις στατιστικές του Υπουργείου Μεταφορών της Βρετανίας, η αύξηση της οδήγησης με βάση τα όρια ταχύτητας, έχει οδηγήσει σε μείωση 7% όλων των ατυχημάτων. Αυτό που έχει όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι η μείωση των θανατηφόρων δυστυχημάτων έφθασε στο 17%.

Οι εκτιμήσεις που γίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην Βρετανία υποστηρίζουν ότι από τα 33 εκατομμύρια οδηγών της χώρας, πάνω από τα 12,5 εκατομμύρια έχουν αλλάξει εντελώς τις οδηγικές του συνήθειες και πηγαίνουν πολύ πιο αργά.

Αυτό πέρα από την μείωση που έχει στα ατυχήματα έχει αντίκτυπο και στις κλήσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας. Αν και θα πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δοθούν τα επίσημα δεδομένα από το αρμόδιο βρετανικό υπουργείο, οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για σημαντική πτώση των παραβάσεων του ορίου ταχύτητας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα