Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΗλικιωμένος έδωσε κοσμήματα, λίρες και μετρητά 38.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο της...

Ηλικιωμένος έδωσε κοσμήματα, λίρες και μετρητά 38.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο της κόρης του

Ακόμα μια απάτη με την μέθοδο του δήθεν τροχαίο στο Βόλο. Ηλικιωμένος πανικοβλήθηκε όταν του τηλεφώνησαν για δήθεν τροχαίο της κόρης του.

Άγνωστος άντρας του τηλεφώνησε και του είπε ότι η κόρη του είχε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα. Ο 89χρονος πανικοβλήθηκε και έδωσε στον άγνωστο άντρα κοσμήματα και λίρες αξίας 30.000 ευρώ, καθώς και 8.000 ευρώ σε μετρητά που είχε στο σπίτι του.

Ο 89χρονος πίστεψε τον άγνωστο που του τηλεφώνησε, πανικοβλήθηκε και πάνω στην ταραχή του, ζήτησε να περάσει από το σπίτι για να του δώσει ό,τι είχε εκείνη την ώρα.

Λίγη ώρα μετά το τηλεφώνημα, εμφανίστηκε ένας άγνωστος άνδρας στον οποίο παρέδωσε χρυσές λίρες και κοσμήματα αξίας περίπου 30.000 ευρώ, καθώς και 8000 ευρώ σε μετρητά.

Όταν ο ηλικιωμένος επικοινώνησε με την κόρη του και διαπίστωσε ότι ήταν καλά στην υγεία της, ήταν αργά, ο άγνωστος άνδρας που πέρασε από το σπίτι και του έδωσε τα κοσμήματα και τα χρήματα είχε εξαφανιστεί.

Ο ηλικιωμένος κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων για απάτη και η Εισαγγελία που παρέλαβε τη δικογραφία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, για να εντοπιστούν οι δράστες.

Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι οι απατεώνες να ήταν δύο, δηλαδή ο άγνωστος που τηλεφώνησε στον 89χρονο για να του πει τα δυσάρεστα νέα και ο δεύτερος που πήγε στο σπίτι και πήρε τα κοσμήματα και τα χρήματα, ενώ είναι άγνωστο αν ο άνδρας κατάφερε να συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά του.

Το βέβαιο είναι ότι οι δύο δράστες είναι Έλληνες ή μιλούσαν πολύ καλά ελληνικά, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι δεν είναι απαραίτητο αυτός που παρέλαβε τα χρήματα από το σπίτι να γνωρίζει τον δράστη στον οποίο κατέληξαν τα τιμαλφή και τα χρήματα, διότι συνήθως οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την ανεργία, βρίσκουν τηλεφωνικά άτομα που ψάχνουν δουλειά, τους λένε να περιμένουν τηλεφώνημά τους και όταν υπάρχει θύμα αναλαμβάνουν.

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα