Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΖεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Δήμου Πέλλας - Κάλεσμα σε...

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες του Δήμου Πέλλας – Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών

Κάλεσμα σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις απευθύνει στους αγρότες ο Αγροτικός Σύλλογος του Δήμου Πέλλας, διεκδικώντας όπως αναφέρει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρει:

Αναμφίβολα, το 2020-21 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρονιά των μεγάλων αντιθέσεων και φυσικά της υγειονομικής πανδημίας και του παγκόσμιου lockdown. Ο αγροτικός κόσμος φλέγεται, το μέλλον όσο απρόσμενο και αν ήταν με την πανδημία άλλο τόσο είναι αβέβαιο για τη βιωσιμότητα των συναδέλφων αγροτών που καθημερινά βάλλονται από προβλήματα επιβίωσης δίχως να φέρουν βαθμό ευθύνης οι ίδιοι. Για αυτό τον λόγο, προχωράμε σε δυναμικές και ειρηνικές κινητοποιήσεις, όπως κάθε χρόνο στην πρώτη γραμμή αλλά η ειδοποιός διαφορά είναι ότι ξεκινάμε με διαφορετικό παρανομαστή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους αγρότες, 4/2/2021 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 π.μ. στον υπαίθριο χώρο του πλατανότοπου Γιαννιτσών (γηπεδάκια) με τα αγροτικά τους μηχανήματα (ΤΡΑΚΤΕΡ) με σκοπό να ξεκινήσει ο αγώνας υπέρ των αιτημάτων μας. Σας διαβεβαιώνουμε πως θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που θεσπίζει η υγειονομική πειθαρχία και σαφώς θα τηρηθούν οι κατάλληλες αποστάσεις για το καλό όλων μας! Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, δεν είναι διάγγελμα αλλά ΤΕΛΕΣΊΓΡΑΦΟ!

Τα βασικά αιτήματα διαμαρτυρίας μας είναι:
1. Κύριο αίτημα είναι να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς λόγω COVID-19 διότι αποτελεί το κύριο και βασικό πρόβλημα των αγροτών.
i. Είναι γνωστό πως ο κανονισμός για τις κορωνοιοενισχύσεις δεν επιτρέπει τις σχετικές ενισχύσεις να καθορίζονται με βάση την τιμή ή με βάση την ποσότητα των προϊόντων που αγοράζονται από τους αγρότες ή διατίθενται στην αγορά αλλά επιτρέπονται αποκλειστικά σε καταστάσεις που οφείλονται στον κορονοιό.
ii. Κλωστήρια σταμάτησαν, καταστήματα έκλεισαν, φορτώσεις πήγαν πίσω, το basis ισοπεδώθηκε και οι τιμές στο εκκοκκισμένο να μην βρίσκονται σε ευθεία σε σχέση με τις χρηματιστηριακές τιμές. Για αυτό τον λόγο πως αν δεν είχαμε κορονοιό θα είχαμε καλύτερο εισόδημα.
2. Να αρθεί το ‘’πράσινο τέλος’’ πετρελαίου στους αγρότες που όχι μόνο δεν έχει συμβάλλει στην μείωση του κόστος παραγωγής αλλά αντίθετα το επιβαρύνει ακόμα περισσότερο.
i. Να ξαναμπεί στο τραπέζι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για επιστροφή στον φόρο πετρελαίου που διαιωνίζουν συστηματικά χρόνο με τον χρόνο οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ
ΔΉΜΟΥ ΠΈΛΛΑΣ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα