Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕφιάλτης για δύο παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ – «Θα τους έκοβε...

Εφιάλτης για δύο παιδιά που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ – «Θα τους έκοβε το σώμα στη μέση»

Σκηνές τρόμου για ένα 5χρονο κοριτσάκι και τον 14χρονο ξάδελφό της, που εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ.

Τα δύο παιδιά πήγαιναν για μία επίσκεψη στον γιατρό.

«Μας ειδοποίησαν ότι κάποιος έχει μείνει μέσα στο ασανσέρ», ανέφερε στο Live News ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας. Μέχρι να φτάσει η βοήθεια, το 14χρονο παιδί, έσπασε το ορθογώνιο τζάμι που έχουν οι πόρτες του ασανσέρ και με τη βοήθεια ενοίκων της πολυκατοικίας, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το 5χρονο κοριτσάκι.

Όμως, εκεί άρχισε ο αληθινός εφιάλτης!

Τη στιγμή που επιχείρησε να βγει από το σπασμένο τζάμι και ο ίδιος ο 14χρονος, κάποιος από κάτω κάλεσε το ασανσέρ. Ο θάλαμος άρχισε να κινείται με κίνδυνο να τραυματιστεί το παιδί πολύ σοβαρά, αφού από τη μέση και πάνω το σώμα του ήταν έξω από το ασανσέρ.

Δευτερόλεπτα αγωνίας
«Το παιδί από τη μέση και μπροστά ήτανε έξω, από το τζαμάκι, ας το πούμε της πόρτας του ασανσέρ και το υπόλοιπο από τη μέση και κάτω, τα πόδια του ήτανε μέσα στον ανελκυστήρα», περιγράφει ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας.

Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του 14χρονου παιδιού τονίζει πως αν το ασανσέρ είχε μετακινηθεί από όροφο σε όροφο θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. «Τον μάγκωσε και φρέναρε ο ανελκυστήρας στη μέση, αν είχε πάρει όλη την κίνηση θα τον έκοβε στη μέση. Δεν ένιωθε τα πόδια του προς το παρόν, οπότε αναγκαστικά τον βάλαμε σε φορείο και τον κατεβάσαμε σιγά σιγά μέσω του κλιμακοστασίου», συμπλήρωσε ο αξιωματικός.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα