Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕΦΕΤ: Ανακαλεί μουστοκούλουρα - Περιέχουν μεγάλη ποσότητα του συντηρητικού "σορβικό οξύ"(ΦΩΤΟ)

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μουστοκούλουρα – Περιέχουν μεγάλη ποσότητα του συντηρητικού “σορβικό οξύ”(ΦΩΤΟ)

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ ΜΑΛΑΚΑ 350 γρ., ΝΗΣΤΗΣΙΜΑ με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 01/08/2021 και αριθμό παρτίδας LOT 1111421, που παράγεται από την εταιρεία «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΑΝΟΣ Ε.Π.Ε.».

Το προϊόν, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Αθηνών, χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και μη ασφαλές ως προς τη σύνθεση διότι περιέχει το συντηρητικό «σορβικό οξύ» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπτό όριο για τη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην αμέσως επόμενη σελίδα του δελτίου Τύπου), να μην το καταναλώσουν».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα