Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕσείς θα τρώγατε ποτέ… χιόνι;

Εσείς θα τρώγατε ποτέ… χιόνι;

Όλοι έχουμε φάει λίγο χιόνι στην παιδική και εφηβική μας ηλικία, είτε στο πλαίσιο χιονοπόλεμου, είτε ηθελημένα, για να δούμε πόσο παγωμένο είναι ή τι γεύση μπορεί να έχει.

Κι απ’ ό,τι φαίνεται, καλά κάναμε, αφού η Anne Nolin, καθηγήτρια στο College of Earth, Ocean and Atmospheric Sciences στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, αναφέρει στο Popular Science ότι είναι κάτι απολύτως ασφαλές και ότι όλοι πρέπει να το δοκιμάσουν –αρκεί να μην είναι από το έδαφος. Η ίδια αναφέρει ότι είναι εξίσου καθαρό με το νερό και όπως αναφέρει, σχηματίζεται καθώς οι κρύσταλλοι πάγου ενώνονται με γύρη ή σκόνη. Κι αν αυτό σας ανησυχεί, να σας πούμε ότι πρόκειται για τόσο μικρά σωματίδια, όπως αυτά που αναπνέουμε καθημερινά από τον αέρα.

Πώς, λοιπόν, επιλέγουν να φάνε το χιόνι στον κόσμο, λίγο πιο εκλεπτυσμένα;

Ως ζαχαρωτό

Ζεσταίνουν λίγο σιρόπι σφενδάμου σε ένα κατσαρολάκι και έπειτα το περιχύνουν σε μπαλίτσες χιονιού. Καθώς το σιρόπι κρυώνει αμέσως, μετατρέπεται σε λιχουδιά.

Ως παγωτό

Με 8 φλιτζάνια χιόνι, 1 παχύρρευστο γάλα καρύδας και 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου. Ανακατέψτε τα όλα μαζί κι έχετε σε 1 λεπτό το πιο φυσικό, vegan παγωτό.

Στο κακάο

Η «μυστική» αυτή συνταγή προέρχεται από το εστιατόριο Serendipity III της Νέας Υόρκης και φυλαγόταν σαν κόρη οφθαλμού. Μέχρι που το 2004, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου την μοιράστηκε με τον κόσμο και ιδού η συνταγή:

90 γραμμάρια από την αγαπημένη σας σοκολάτα
2 κ.γ. σκόνη κακάο,
1 ½ κ.σ. ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνια γάλα
3 φλιτζάνια χιόνι
λίγη κρέμα γάλακτος

Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Προσθέστε το κακάο και τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνέχεια. Βγάλτε από τη φωτιά και ανακατέψτε με ½ φλιτζάνι γάλα μέχρι να έχετε μια απαλή σύσταση. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει κι έπειτα προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και τέλος το χιόνι. Ανακατέψτε, προσθέστε λίγη κρέμα γάλακτος και απολαύστε.

Με μέλι και αλάτι

Απλό και πεντανόστιμο. Ανακατέψτε λίγο μέλι με βανίλια και πιπέρι καγιέν μέχρι να φτάσει το επίπεδο πιπεριού που εσείς θέλετε. Έπειτα πάρτε λίγο μέλι και ρολάρετέ το με ένα κουτάλι σε καθαρό χιόνι, μέχρι να γίνει μπαλίτσα. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και δοκιμάστε.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα