Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπιστρέφουν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας στην εστίαση

Επιστρέφουν οι αναστολές συμβάσεων εργασίας στην εστίαση

Tη δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας και καταβολής ειδικής αποζημίωσης για εργαζόμενους στην εστίαση και τη νυχτερινή διασκέδαση, φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση.
Τα νέα μέτρα, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση της μουσικής σε καφετέριες, μπαρ και νυχτερινά κέντρα, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, θα πλήξουν ιδιαίτερα τον κλάδο εν μέσω εορταστικής περιόδου.

Την επιτακτική ανάγκη άμεσης επαναφοράς του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας, έχει ήδη επισημάνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι κινδυνεύουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, στον κλάδο του επισιτισμού και της νυχτερινής διασκέδασης απασχολούνται περίπου 330.000 εργαζόμενοι σε 66.000 επιχειρήσεις, σε ολόκληρη τη χώρα.Πάντως, εφόσον τα μέτρα δεν αφορούν σε μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει κρατική εντολή αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων αυτών, η ενίσχυση δεν φαίνεται ότι θα είναι καθολική με την μορφή που γνωρίζουμε, αλλά θα τεθούν κριτήρια, όπως το κατά πόσο επλήγησαν από τα νέα μέτρα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα