Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΕπιδότηση για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης - Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Επιδότηση για ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο θέρμανσης – Αναλυτικά οι ανακοινώσεις

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ενέργειας,  Κώστας Σκρέκας και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης  ανακοίνωσαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων.

Μέτρα συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνουν το διπλασιασμό της έκπτωσης στο ηλεκτρικό ρεύμα και τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για την χορήγηση σε πάνω από ένα εκατομμύριο καταναλωτές του επιδόματος θέρμανσης και φυσικού αερίου ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

”Το κράτος ενισχύει την έκπτωση του ηλεκτρικού ρεύματος με διπλασιασμό αυτής μέχρι το τέλος του έτους και με ιδιαίτερη πρόνοια για τα νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο, ανακοίνωσε” ο Υπ. Οικονομικών, Χρήστος  Σταϊκούρας.

Προανήγγειλε, μάλιστα, διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για ένταξη στο επίδομα θέρμανσης.

Το επίδομα αυξάνεται κατά 36% για νοικοκυριά χωρίς τέκνα, κατά 49% με ένα τέκνο, κατά 59% για δύο τέκνα κατά 68% για δύο τέκνα. Το επίδομα για κάθε τέκνο προσαυξάνεται κατά 20% και το ελάχιστο επίδομα πάει στα 100 ευρώ, από 80.

Ο Υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ανακοίνωσε ότι, η επιδότηση θα είναι στα 18 ευρώ το μήνα σε όλους τους λογαριασμούς ρεύματος, ενώ οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου θα δικαιούνται 24 ευρώ το μήνα.

Για την ενίσχυση των καταναλωτών που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή πέλετ ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου έκπτωση 15%. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι το επίδομα θέρμανσης διευρύνεται σε ότι έχει να κάνει στο ύψος και τον αριθμό των δικαιούχων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα