Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιερέα

Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για τον ιερέα

Από το 2014 ήταν γνωστά στους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας Ημαθίας τα «έργα και οι ημέρες» του ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, κατά τη διάρκεια δίκης για την καθαίρεσή του.

Ο πρόεδρος της κοινότητας, όπου ο ιερέας λειτουργούσε, Σπύρος Κωτσιαντής, περιγράφει στη Realnews το προφίλ του 37χρονου ιερέα, κάνοντας λόγο για έναν «επαγγελματία απατεώνα», ο οποίος στην πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Από το 2014 έως και το 2016 που έμεινε στην ενορία μας, είχαμε προχωρήσει σε επώνυμες καταγγελίες τόσο προς τη Μητρόπολη Βεροίας όσο και προς την Ασφάλεια. Την περίοδο εκείνη, είχαμε παραδώσει έναν ολόκληρο φάκελο στον μητροπολίτη. Θέλαμε ηρεμία στο χωριό μας και ψάχναμε να βρούμε τρόπο να φύγει ο άνθρωπος αυτός που με τις πράξεις του είχε αναστατώσει τους πάντες», λέει ο Σπ. Κωτσιαντής, ο οποίος δεν κρύβει τα λόγια του.

Σοβαρές καταγγελίες

‘Οπως αναφέρει η Realnews, πρόσφατη σοκαριστική ενέργεια του πρώην ιερέα να «λούσει» με καυστικό υγρό τα μέλη του εκκλησιαστικού δικαστηρίου και άλλους παρευρισκόμενους σε αυτό δεν προκαλεί εντύπωση στον πρόεδρο της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας. «Από την πρώτη στιγμή έδειξε ποιος είναι. Εβρισκε ηλικιωμένους στο χωριό και τους ξεγελούσε για να τους αποσπάσει χρήματα. Μεροκαματιάρηδες ανθρώπους. Τους ζητούσε λεφτά για να πάρει εικόνες για την εκκλησία και για άλλες αγορές. Τους έλεγε ότι χρειάζεται να μπουν κάγκελα στην εκκλησία. Τα κάγκελα κόστιζαν 2.000 ευρώ, αυτός χρέωνε 3.000 ευρώ – και πολλά άλλα. Είχαμε καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Δεν μας άρεσαν κάποιες κινήσεις», δηλώνει ο Σπ. Κωτσιαντής αναφερόμενος στη δράση του πρώην ιερέα. Παράλληλα, προσθέτει πως η κοινότητα με έξοδά της είχε προχωρήσει στην κατασκευή ενός σπιτιού δίπλα στον ναό προκειμένου να φιλοξενήσει τον νεαρό τότε παπά, ο οποίος καταγόταν από το Φλάμπουρο Σερρών. «Είπαμε να τον στηρίξουμε ως νέο παπά. Ολο το χωριό βοήθησε, επιπλώσαμε το σπίτι, τον καλοδεχτήκαμε, αλλά η χαρά μας δεν κράτησε για πολύ», σχολιάζει. Η σταγόνα, όμως, που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας έγιναν μάρτυρες ύποπτων κινήσεων έξω από το σπίτι του ιερέα. «Βλέπαμε, ακόμα και τα ξημερώματα, κινήσεις ύποπτων ατόμων με αυτοκίνητα από τον Δενδροπόταμο. Είχαμε δώσει τους αριθμούς των πινακίδων κυκλοφορίας στην Ασφάλεια. Καταλάβαμε ότι κάτι γινόταν με ναρκωτικά. Ευτυχώς, όμως, δεν είχε δοσοληψίες με συγχωριανούς. Αυτό θα το ξέραμε…».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα