Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπίθεση με βιτριόλι-Μητροπολίτης Βέροιας: Δεν είναι τρελός, είναι λαοπλάνος ο 37χρονος (Βίντεο)

Επίθεση με βιτριόλι-Μητροπολίτης Βέροιας: Δεν είναι τρελός, είναι λαοπλάνος ο 37χρονος (Βίντεο)

Για τον 37χρονο ιερέα που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη, μίλησε ο Μητροπολίτης Βέροιας Παντελεήμων, στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ΑΚΟΥ 99.6 και το inveria.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Βέροιας, χειροτονήθηκε στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε δύο άλλες Μητροπόλεις. Πριν από λίγα χρόνια έπειτα από παράκληση της Μητρόπολης Πελοποννήσου έγινε δεκτός στη Βέροια.

Άρχισε να δημιουργεί προβλήματα – και οικονομικά, ενώ έφτασε στο σημείο να πιαστεί στα χέρια με τον ψάλτη του Ναού. Στη συνέχεια ζήτησε να πάει στο Άγιο Όρος και με συμβολαιογραφική πράξη δεσμεύθηκε τα χρήματα του μισθού του να εισπράττονται από τη Μητρόπολη προκειμένου να αποπληρωθούν τα χρέη που είχε δημιουργήσει. Δεν τήρησε την υπόσχεση αυτή και έσπευδε να «τραβήξει» τον μισθό του.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τότε τον μετακίνησε σε ένα μικρό χωριό, το Καλοχώρι αλλά και εκεί συνέχισε την ίδια τακτική. Όταν η Ασφάλεια και η Εισαγγελία επικοινώνησαν με τη Μητρόπολη και την ειδοποίησαν ότι «ήταν μπλεγμένος», συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία και η υπόθεση προχώρησε στο επισκοπικό δικαστήριο. Τα τελευταία τρία χρόνια είναι σε αργία, δεν λειτουργούσε, ούτε γάμο δεν μπορούσε να τελέσει. Στη δίκη σε πρώτο βαθμό έβρισε τους ιερείς και δημιούργησε φασαρία.

«Είναι αμετανόητος. Είπε καλά τους έκανα», τόνισε ο Μητροπολίτης και αναφέρθηκε στις απειλές που εξαπέλυσε ο 37χρονος ιερέας και κατά του ιδίου.

«Θέλει να τον βγάλει τρελό (ο δικηγόρος). Αυτός λειτούργησε με τόση εγκληματική σύνεση. Πήρε το υγρό από το διαδίκτυο, το έβαλε στα μπουκάλια μέσα στην αίθουσα. Δεν είπε τίποτα άλλο. Δεν έβριζε» συμπλήρωσε.

Σχετικά με την προσωπικότητα του δράστη, ο Μητροπολίτης εξήγησε ότι είχε το «χάρισμα» να διχάζει τους ανθρώπους, να είναι λαοπλάνος και οι καλοπροαίρετοι άνθρωποι τον πίστευαν. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος τον είχε καλέσει πολλές φορές για να του μιλήσει και να τον πειθαρχήσει με αγάπη και καλοσύνη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα