Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπίθεση με βιτριόλι: Η οργισμένη δήλωση της Ιωάννας – Νέα στοιχεία στα...

Επίθεση με βιτριόλι: Η οργισμένη δήλωση της Ιωάννας – Νέα στοιχεία στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Έσπασε τη σιωπή της η άτυχη Ιωάννα που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την εταιρεία στην οποία εργαζόταν στην Καλλιθέα. Η 34χρονη ξέσπασε κατά της γυναίκας που κατηγορείται ότι της κατέστρεψε τη ζωή.

Η στάση της 35χρονης και οι δηλώσεις μέσω του συνηγόρου υπεράσπισής της, την έχουν εξοργίσει.

Η Ιωάννα που αναμένεται να κάνει το έννατο χειρουργείο στο πρόσωπό της το επόμενο διάστημα, συγκλονίζει και δείχνει δυνατή και έτοιμη να παλέψει για να δικαιωθεί.

«Δυστυχώς, καλούμαι να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, παρόλο που η ψυχολογική και ιατρική μου κατάσταση δεν το επιτρέπει. Γιατί τελικά η υπόθεση αυτή ξεκινά φυσικά από εμένα, αλλά τελειώνει, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, στο κάθε σπίτι της κοινωνίας μας που υπάρχει μία νέα κοπέλα, μία κόρη, μία εγγονή, μία σύζυγος, μια φίλη, ένα θύμα επίθεσης που δεν νιώθει δικαίωση.»

Στις δηλώσεις της η Ιωάννα ζητά συγγνώμη από τους γιατρούς της, οι οποίοι της επισημαίνουν πάντα πόσο σημαντικό είναι να μην επιβαρύνει με αρνητικά συναισθήματα την υγεία και τα τραύματά της, με τα οποία παλεύει καθημερινά, όμως, της είναι αδύνατο πλέον, να μην πάρει θέση.

«Να γνωρίζουν όλοι πως έχω λόγο και θα τον χρησιμοποιήσω. Καθώς είναι από τα λίγα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που δεν μου στέρησε η κατηγορούμενη. Δεν είναι «Άρλεκιν». Πρόκειται για την ζωή μου, που την κατέστρεψε και συνεχίζει να διαψεύδει τα στοιχεία που είναι συντριπτικά εις βάρος της. Σκοπός της ήταν να με σκοτώσει. Όταν δεν το κατάφερε, έψαχνε τρόπο να συνεχίσει το εγκληματικό σχέδιο της, ρωτώντας οικείο μου πρόσωπο πώς μπορεί να με επισκεφθεί στο νοσοκομείο.»

Είναι η πρώτη φορά που η Ιωάννα μιλά δημόσια, τόσο για το τι περνάει ενώ δεν διστάζει να πάρει πάνω της και να αποκαλύψει τη συνέχεια του σχεδίου εξόντωσής της από την κατηγορούμενη. Εξοργίζεται όμως, όταν βλέπει ότι κάποιοι την αμφισβητούν.

«Όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος για την αλήθεια, στηρίζονται σε στοιχεία και μόνο. Δεν είναι υποθέσεις ούτε γνώμες, όσο και αν η δήθεν υπεράσπισή της ψυχαγωγείται και τα χαρακτηρίζει κωμικά. Με ποιο δικαίωμα εκείνη νιώθει στεναχωρημένη ή εξοργισμένη λόγω της αποκάλυψης των στοιχείων; Εξοργισμένη θα έπρεπε να νιώθει μόνο με τον εαυτό της και στεναχωρημένη μόνο για εμένα και τους ανθρώπους μου, γιατί αυτή η επίθεση δεν ήταν μόνο εναντίον μου, έχει αλλάξει και τη ζωή της οικογένειάς μου.»

Η Ιωάννα συνεχίζει την οργισμένη της δήλωση, κατακρίνοντας την υπεράσπιση της κατηγορουμένης, καθώς, όπως αναφέρει, μπαίνει στην διαδικασία να σχολιάσει την υπόθεση παρ’ ότι η 35χρονη ακόμα δεν έχει απολογηθεί.

«Η οικογένειά μου και όσοι μας συμπαραστέκονται και εγώ, νιώθουμε εξοργισμένοι και προσβεβλημένοι με τις δηλώσεις της. Όλοι μας περιμένουμε μία εξήγηση και μια συγνώμη, η οποία βέβαια πλέον και μετά την άριστη δουλειά της αστυνομίας που δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα, δεν θα έχει αξία για κανέναν. Ας σταματήσουν λοιπόν να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα ή τουλάχιστον ας το κάνουν με αξιοπρέπεια, την οποία προφανώς δεν έχουν.»

Τι είπε ο δικηγόρος της
Ο κ. Λύτρας, μιλώντας στο Mega, αφού ξεκαθάρισε ότι την υπόθεση την έχει αναλάβει σε συνεργασία με τον συνάδελφό του κ. Αλεξανδρή ανέφερε ότι συνομίλησε με την Ιωάννα και ήταν πάρα πολύ ενοχλημένη με τις δηλώσεις που παρουσιάζουν το αποτρόπαιο έγκλημα ως Άρλεκιν.

«Όταν ένας άνθρωπος είναι σε αυτή την κατάσταση, σκεφτείτε να ακούει από την άλλη πλευρά για Άρλεκιν. Η σκληρότητα της κατηγορουμένης είναι πρωτοφανής. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι η κατηγορουμένη ήρθε σε επαφή με άτομο από το συγγενικό της περιβάλλον και ζήταγε πληροφορίες για να προσεγγίσει το νοσοκομείο. Δεν μιλάμε για μυθεύματα. Έχει κάνει αναζήτηση για υγρό που δεν ανιχνεύεται. Η Ιωάννα ενοχλήθηκε που δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός σε ένα θύμα και ακούγονται τέτοιες εκφράσεις», τόνισε συγκεκριμένα.

Τα νέα στοιχεία που έχει στα χέρια της η ΕΛΑΣ
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζει τις έρευνές τις στο κινητό και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της κατηγορούμενης. Κυρίως στέκεται στις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο.

Στο ηλεκτρονικό αρχείο φαίνεται να υπάρχουν και ηχογραφημένες συνομιλίες με τα περιβόητα μέντιουμ. Αναλύονται για να βρεθεί ο τρόπος σκέψης και δράσης της.

Φαίνεται πως έχει απευθυνθεί ξανά στο μέντιουμ μετά την επίθεση στην Ιωάννα, με τις Αρχές να προσπαθούν να δώσουν μια λογική εξήγηση.

Με βάση τις κινήσεις της στο 20ημερο που ακολούθησε ανάμεσα στην επίθεση και την σύλληψη.

Ο κ. Λύτρας παρενέβη, σημειώνοντας ότι από την συγκεκριμένη ποσότητα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στην Ιωάννα, η γιατρός της ανέφερε ότι οι πιθανότητες ήταν να καταλήξει. «Η θεράπων ιατρός της τόνισε ότι με αυτή την ποσότητα ήταν να μη ζήσει η κοπέλα».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα