Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΕπίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση

Επίδομα παιδιού: Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση

Συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα είτε μέσω της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου opeka.gr.

Πότε πληρώνεται η τέταρτη δόση
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Στις 30 Νοεμβρίου του 2021 αναμένεται να καταβληθεί η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.
Πριν από την Πρωτοχρονιά αναμένεται να καταβληθεί η τελευταία και έκτη διμηνιαία δόση του επιδόματος για το 2021 στους δικαιούχους. Η πληρωμή αυτή αφορά τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Κάθε πότε υποβάλλω αίτηση επιδόματος παιδιού Α21;
H αίτηση Α21 υποβάλλεται μια φορά ετησίως από τον Μάρτιο κάθε έτους έως και 15 Ιανουαρίου του επόμενου έτους, μέσω της πλατφόρμας Α21 από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ή της ΗΔΙΚΑ ΑΕ με χρήση των κωδικών taxisnet. Ο δικαιούχος, σε κάθε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασής του ή λανθασμένης καταχώρησης οποιουδήποτε άλλου στοιχείου της, οφείλει εντός ενός μήνα να προβαίνει σε τροποποίηση της αίτησης και μόνο στα πεδία που υπάρχουν μεταβολές.

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι
Δικαιούχοι του επιδόματος Παιδιού είναι:

α) Έλληνες πολίτες
β) ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς
γ) πολίτες κρατών -μελών της ΕΕ
δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες
ε) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα , των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.
στ) ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεταιι από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.
ζ)δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος
η) πολίτες άλλων κρατών.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα